Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
67209d9a10d92
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
29 Ekim, 2024 11:32 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de 3. Etap TOKİ Çalışmaları

Yenice Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, seçim vaatlerinden biri olan “Yenice’ye 3. Etap TOKİ’yi biz getireceğiz” sözünü yerine getiriyor.

Yenice’nin konut ihtiyacını gidermek amacıyla hayata geçirilmesi planlanan projeyle ilgili önemli adımlar atıldı. Başkan Karakaş, geçtiğimiz günlerde iki gün içinde 4 bakan, 1 Bölge Müdürü ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı ile gerçekleştirdiği görüşmelerden olumlu geri dönüşler aldığını açıkladı.

Projenin hayata geçeceği Atatürk Mahallesi Nişantaşı Mevkii’nde Bölge Müdürlüğü’nün incelemeleri başladı. Bunun yanı sıra, TOKİ de ilçede ön çalışmalarını başlatarak süreci hızlandırıyor. Başkan Karakaş, belediyeciliğin sadece park ve beton döşemekten ibaret olmadığını belirterek, “Yenice’yi modern bir ilçe haline getirme hedefiyle çalışıyoruz” dedi. İlçe sakinleri, Başkan Karakaş’ın sosyal konut projelerine öncelik vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken,  Projenin tamamlanmasıyla birlikte Yenice’de yaşayan vatandaşlar, uygun koşullarda konut sahibi olma imkanına kavuşacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
05 Mayıs, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de sağlık eğitiminin kalitesi tescillendi

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edildi.

Karabük Üniversitesinde yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından 2 yıl süreyle akreditasyona layık görüldü.

MEDEK tarafından verilen akreditasyon belgesine göre, programın eğitim-öğretim süreçleri, akademik kadro yapısı, uygulama imkânları ve mesleki yeterlilik çıktıları belirlenen kalite standartlarını karşıladı. Bu kapsamda programın ulusal düzeyde tanınırlığı ve güvenilirliği de tescillenmiş oldu.

Değerlendirme sürecinde programın sektörel ihtiyaçlara uygunluğu ve öğrencilere kazandırdığı uygulamalı eğitim olanakları da dikkate alındı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akreditasyon sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitenin kalite odaklı eğitim anlayışını güçlendirmeye devam ettiğini belirterek, sağlık alanında yetiştirilen nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çekti. Kırışık, İlk ve Acil Yardım Programının aldığı akreditasyonun hem öğrencilerin mesleki yetkinliklerine hem de mezunların istihdam olanaklarına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Karabük Üniversitesi, yürüttüğü akreditasyon çalışmalarıyla eğitimde kalite güvencesini artırmayı ve öğrencilerine ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim sunmayı hedefliyor. Üniversite, farklı programlarda da akreditasyon süreçlerini sürdürerek akademik gelişimini güçlendirmeye devam ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin