Reklam
Reklam
yenice23 1 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
25 Temmuz, 2024 11:10 tarihinde yayınlandı
0

Yenice Zabıtasından Market ve Bakkallarda Denetim

Yenice Belediyesi zabıta ekipleri, ilçedeki market ve bakkallarda titiz bir denetim gerçekleştirdi. Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, denetimlerin önemine dikkat çekerek,Zabıta ekiplerimiz, ilçemizdeki market ve bakkallarda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu denetimler, sadece düzeni sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda halkımızın sağlığını korumak için de kritik bir öneme sahiptir,” ifadelerini kullandı.

Denetimler sırasında, market ve bakkallarda hijyen standartları, gıda güvenliği, ürünlerin son kullanma tarihleri ve  etiket kontrolleri kontrolü yapıldı. Ayrıca, iş yerlerinin ruhsatlarının geçerliliği ve personelin hijyen eğitimi gibi konular da denetim kapsamına alındı. Başkan Karakaş, bu tür denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini ve ilçe sakinlerinin sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirtti.

Denetimlerin sadece bugüne özgü değil, sürekli bir süreç olduğunu vurgulayan Karakaş, “Sağlıklı bir toplum için düzenli denetimler şart. Bu bağlamda zabıta ekiplerimiz, ilçemizdeki işletmelerin kurallara uygun hareket etmelerini sağlayacak ve halkımızın güvenliğini her zaman ön planda tutacaklardır” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin