Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 14:03 tarihinde yayınlandı
0

Yenice ve Köylerinde Selin İzleri Siliniyor

Sel felaketinden etkilenen Yenice’de, ilçe sakinlerinin kurban bayramında su ve ulaşım sorunu yaşamaması için ekipler, ummalı şekilde çalışıyor.

Vali Fuat Gürel, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların bayramda su ve ulaşım sorunu yaşamamaları için özverili şekilde çalışmalarını sürdüren ekiplerin Güney Köyü, Tır Köyü, Karahasanlar Köyü, Nodullar Köyünde gerçekleştirdikleri yol, menfez, kanalizasyon, içme suyu ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İncelemelerde Yenice Kaymakamı Yasin Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve DSİ 234. Şube Müdürü Yavuz Aydoğan’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Fuat Gürel vatandaşların Kurban Bayramını tebrik ederek çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve kısa sürede tamamlanması için takipçisi olduklarını ifade etti.

İncelemenin ardından Vali Fuat Gürel, Yenice Afet Koordinasyon Merkezinde, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Çalışma Grupları ile durum değerlendirmesi gerçekleştirdi. (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin