karabuk
İmsak 05:40
Güneş 07:05
Öğle 13:05
İkindi 16:19
Akşam 18:56
Yatsı 20:15
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
10 Ocak, 2019 14:42 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Yenice Şoförler Odası Başkanı Çakıl’dan MYO açıklaması

Çakıl: “Yeni bölümler ne zaman açılacak?" Yenice Şoförler ve Otomobilciler  Odası Başkanı Sedat Çakıl, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki  Meslek Yüksek Okulunun doluluk oranının  ve bölüm sayısının yeni akademik yılda artırılmasını istedi.  Çakıl, yaptığı açıklamada  " Önce halkımızın ve yüce milletimizin yeni yılını kutlar, İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. Bilindiği gibi, Karabük'ün ikinci büyük ilçesi olan  Yenice'mizde yükseokul açılması konusundaki girişimler sonrası 2015-2016 akademik yılında eğitim ve öğrenime başlanmıştır. O dönemin Rektörü olan  Prof. Dr. Sayın Burhanettin Uysal, " siz temeli atın ben gerisini getiririm " demişti. Bunun üzerine mahalle sakinlerimiz 8900 m2 arsa bağışlamışlar, çevresindeki 26 dönüm hazine arazisi de ilave edilerek 34 bin m2'lik alan içinde şimdiki 12 derslik, 4 anfili, 2 bilgisayar laboratuarlı, konferans salonu  yemekhanesi, kantini bulunan okulumuz devletin imkanları ile açılmıştı.  Öğretici ve yönetici kadrosu yeterli olmasına rağmen okula yeterli bölüm açılmadığı için istenilen sonuç alınamamıştı. 17 Şubat 2017 tarihinde,  Rektörümüz  Prof. Dr. Sayın Refik Polat, Rektör Yardımcılarımız,Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mücahit Coşkun ve  Yenice MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Karacan'ın da katıldığı bir toplantıda 4 bölüm açılması konusunda mutabakata varılmış, ancak iki bölüm açılabilmiştir. Bizler, ülkemizin parlayan yıldızı ve markası olan Karabük Üniversitesi ile birlikte okulumuzun da büyümesini ve istenilen doluluk oranına ulaştırılarak verimli bir şekilde gelişmesini  istemekteyiz. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okulumuzda yeni bölümler açılması için  sayın rektörümüzden, yetkililerden ve siyasilerden destek bekliyoruz. Yenice'mizin büyümesi, gelişmesi için bunun mutlak olduğuna inanıyoruz"dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
fq1
Mustafa Akgün tarafından
09 Mart, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük’te kaldırım taşı çalan 2 zanlı yakalandı

Karabük'te yenileme çalışmaları kapsamında refüje bırakılan kaldırım taşlarını otomobilin bagajına yükleyerek çalarken cep telefonu kamerasına yansıyan 2 şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.

Olay, Şirinevler Mahallesi 75. Yıl Kavşağı'nda meydana geldi. Karabük Belediyesi tarafından kaldırım yenileme çalışmaları kapsamında refüje bırakılan taşları fark eden 2 kişi, bir süre çevreyi kontrol ettikten sonra taşları otomobilin bagajına yüklemeye başladı.

Şüpheliler kısa sürede çok sayıda kaldırım taşını araca koydu. Taşları otomobile yükleyen şüpheliler, geldikleri araçla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönüne doğru hızla uzaklaştı.

O anlar ise çevrede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından polis ekipleri şüphelilerin kimliklerini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu hırsızlık şüphelisi 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin