Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:27 tarihinde yayınlandı
0

Yenice Şoförler Odası Başkanı Çakıl: “Kantardan kaçan araçlar Yenice yoluna zarar veriyor” 

Yıllardır tonaj sorununun çözümü için çeşitli platformlarda mücadele eden Yenice Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, yolların bu yüzden zarar gördüğünü ve ölümlü-ölümsüz kazaların meydana geldiğini ileri sürdü. Yenice  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, konuyla  ilgili yaptığı çalışmaları dile getiren açıklamasında şunları söyledi:

“Karabük-Ankara karayolunun Eskipazar’da bulunan kantarına  girmemek girmemek için  özellikle Sinop, Kastamonu ve Karabük yönlerinden giden ağır tonajlı araçların Karabük Yenice karayolunu tercih etmeleri nedeniyle, kapasitesinin üzerinde trafiğe sahip olan yolda zararlar ve ölümlü-ölümsüz kazalar meydana gelmektedir.

Nakliyecilik yapan odamıza kayıtlı  esnafımızın ve şoförlerimizin önemli bir sorunu olan bu konuyu  Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karabük Valilik Makamı ile Sayın Mehmet Ali Şahin’e   bilgileri vererek  gerekli çalışmaların yapılması konusundaki görüşlerimizi iletmiştik.  Bu araçlara kapasitelerinden fazla yük verilmemesini istemiştik. Kapasitesinden fazla yük alan ağır tonajlı araçlar kantara girdiklerinde fazla yükledikleri mal için yüklü ceza ödemek zorunda kaldıklarından kantar uygulaması olmayan Karabük Yenice yolunu tercih etmektedirler. Genellikle akşam saatlerinde Yenice yolunu kullanan bu araçlar yolun zarar görmesine, yıpranmasına neden olmakta  ve her an kazalara yol açabilecek şekilde tehlike saçmaktadırlar.  Yollarımızın yıpranmaması ve üzücü kazaların yaşanmaması için ilgililerin konuya eğilmelerini ve denetimlerin hızlandırılmasını, diğer önlemlerin alınmasını tekrar istiyoruz. Milli servetin korunması, can ve mal kayıplarının olmaması, kapasitesi kadar yük alan nakliyecilerin haksız rekabete uğramaması için   ilgili ve yetkililerden gerekenlerin yapılmasını  arz ve talep ediyorum.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kamyon ve otomobile carpan arac takla atti 2 yarali jTzHZg2d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kamyon ve otomobile çarpan araç takla attı: 2 yaralı

DÜZCE (İHA) – Düzce Kuzey Çevre Yolu Muncurlu Köyü Köprüsü üzerinde meydana gelen kazada, bir araç önce kamyona, ardından ise başka bir otomobile çarparak takla attı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Kuzey Çevre Yolu Muncurlu Köprüsü üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Akçakoca istikametine seyir halinde olan 81 AEN 374 plakalı Opel marka otomobil, köprü üzerinde Fındıklı Aksu köyü istikametine gitmekte olan 81 EN 120 plakalı kamyona, ardından da 81 FP 234 plakalı Toyota marka otomobile çarparak takla attı. Kazada, isimleri henüz öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin