Yenice Şoförler Odası Başkanı Çakıl: “Kantardan kaçan araçlar Yenice yoluna zarar veriyor”  - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Şoförler Odası Başkanı Çakıl: “Kantardan kaçan araçlar Yenice yoluna zarar veriyor” 

Yıllardır tonaj sorununun çözümü için çeşitli platformlarda mücadele eden Yenice Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, yolların bu yüzden zarar gördüğünü ve ölümlü-ölümsüz kazaların meydana geldiğini ileri sürdü. Yenice  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, konuyla  ilgili yaptığı çalışmaları dile getiren açıklamasında şunları söyledi:

“Karabük-Ankara karayolunun Eskipazar’da bulunan kantarına  girmemek girmemek için  özellikle Sinop, Kastamonu ve Karabük yönlerinden giden ağır tonajlı araçların Karabük Yenice karayolunu tercih etmeleri nedeniyle, kapasitesinin üzerinde trafiğe sahip olan yolda zararlar ve ölümlü-ölümsüz kazalar meydana gelmektedir.

Nakliyecilik yapan odamıza kayıtlı  esnafımızın ve şoförlerimizin önemli bir sorunu olan bu konuyu  Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karabük Valilik Makamı ile Sayın Mehmet Ali Şahin’e   bilgileri vererek  gerekli çalışmaların yapılması konusundaki görüşlerimizi iletmiştik.  Bu araçlara kapasitelerinden fazla yük verilmemesini istemiştik. Kapasitesinden fazla yük alan ağır tonajlı araçlar kantara girdiklerinde fazla yükledikleri mal için yüklü ceza ödemek zorunda kaldıklarından kantar uygulaması olmayan Karabük Yenice yolunu tercih etmektedirler. Genellikle akşam saatlerinde Yenice yolunu kullanan bu araçlar yolun zarar görmesine, yıpranmasına neden olmakta  ve her an kazalara yol açabilecek şekilde tehlike saçmaktadırlar.  Yollarımızın yıpranmaması ve üzücü kazaların yaşanmaması için ilgililerin konuya eğilmelerini ve denetimlerin hızlandırılmasını, diğer önlemlerin alınmasını tekrar istiyoruz. Milli servetin korunması, can ve mal kayıplarının olmaması, kapasitesi kadar yük alan nakliyecilerin haksız rekabete uğramaması için   ilgili ve yetkililerden gerekenlerin yapılmasını  arz ve talep ediyorum.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin