Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2019 13:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice Platformu’ndan Şenlik Tepkisi

Yenice Platformu sözcüsü Mustafa Akay Saklı Cennetin Yolu/ Şeker Kanyonu Şenlikleri" nin Satuk Köyü Uzunkum Mahallesi'nde yapılmasına tepki göstererek, “Şenlik adı altında oluşturulan kutuplaşmaların bu memlekete vereceği bir katkı olamaz. Şenlikleri düzenleyenlerin ve şehri yönetenlerin olaya  biraz daha akılcı yaklaşmalarını ve Şeker Kanyonu'nda yapılmasını sağlamaları gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Yenice Platformu Sözcüsü Mustafa Akay, İl  Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyesi Recep Tetik  ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ertan Özgü'den oluşan komite tarafından düzenlenen "Saklı Cennetin Yolu/ Şeker Kanyonu Şenlikleri" nin Satuk Köyü Uzunkum Mahallesi'nde yapılmasına tepki gösterdi. Şenliğin Şeker’de yapılmasının anlam kazanacağını ifade eden Akay, şenliğin başka yerde yapılmasını, anlamsız bulduklarını söyledi. Yenice Platformu Sözcüsü Mustafa Akay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Şeker adını Türkiye'de Yenice'nin markası olarak lanse etmeye çalıştığımız bir dönemde, düzenlenen bir şenliğin etkinliklerinin bir başka mahalde yapılmasını  anlamsız buluyoruz. İki yıla yakın bir süredir  Şeker Kanyonu'nda yapılacak HES'e karşı verdiğimiz mücadeleye katkı sunacağını umduğumuz bir şenliğin Şeker'le hiç bir ilgisi bulunmayan bir mahalde yapılması hoş olmamıştır. Mesele Şeker'in adını duyurmak, HES olayına dikkat  çekmek amacı olsaydı, etkinlikler de burada yapılırdı. Hangi anlayış, Şeker adını kullanarak bir  başka yerde etkinlik yapma kararını almıştır? Bunu merak ediyoruz. Bu irade neye hizmet etmektedir? Neyi amaçlamaktadır? Cumhur İttifakı bileşenlerinin kendi aralarındaki  kısır çekişmeler Yenice'nin enerjisini boşa tüketir duruma gelmiştir. Şenlik adı altında oluşturulan kutuplaşmaların bu memlekete vereceği bir katkı olamaz. Şenlikleri düzenleyenlerin ve şehri yönetenlerin olaya  biraz daha akılcı yaklaşmalarını ve Şeker Kanyonu'nda yapılmasını sağlamaları gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Park halindeki tırların dorselerini ateşe verdiler

Karabük’te kimliği bilinmeyen kişi yahut şahıslarca yanıcı husus dökülerek ateşe verilen iki tırın dorsesinde maddi hasar oluştu.
Olay, Bayır Mahallesi Plevne Caddesi’nde meydana geldi. Park halinde bulunan iki tırın dorsesi kimliği meçhul kişi yahut şahıslarca ateşe verildi. Alevleri fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen takımlar alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.
Yangında tır dorseleri ziyan görürken, olay yeri inceleme takımları alanda çalışma başlattı.
Şüphelilerin evvel tır lastiklerine yanıcı ve uçucu husus sürerek yakmaya çalıştıkları, akabinde da başarılı olamayınca dorseleri ateşe verdikleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin