Yenice Ormanlarında Ara Denetim Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Mart, 2023 21:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Ormanlarında Ara Denetim Başladı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde Orman Yönetim Konseyi çerçevesinde Karabük, Ovacık ve Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde ara denetim başladı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, “Bölge Müdürlüğümüzde 21.03.2013 tarihinden itibaren aralıksız olarak 10 yıldır devam eden Orman Yönetim Konseyi sertifikasyon sürecinde ne aşamada olduğumuzu, yapılan işlerde, prensip, kriter ve göstergelerde ne kadar ilerlemenin kaydedildiği ortaya koymak için bir araya geldik” dedi.

2023 yılı itibariyle Ulus ve Devrek Orman İşletme Müdürlüklerini de de bu sürece dahil ettiklerini belirten Bayraktaroğlu, “Orman Teşkilatı olarak 184 yıldır uyguladığımız ormanların yönetimi ile çevreyi, biyolojik ve ekolojik dengeyi kontrol edip ormanları koruduğumuz gibi aynı zamanda ormanlarda hayatlarını sürdüren orman köylülerimizin anayasamızın 170 ve 171 kanunlarından doğan haklarını da koruma altına almak ve saygı duyulmasını sağlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca yaban hayatın korunması, bitki çeşitliliğinin kontrol altına alınması gibi daha birçok konuda görevlendirilmelerin yapıldığını aktaran Bayraktaroğlu, “Vizyonunu ormanlarla alakalı karar veren işletme ve tüketicilere yön vermek olarak belirleyen orman teşkilatımız Orman Yönetim gibi sivil toplum kuruluşlarının sayesinde yöresel ve bölgesel düzeyde orman ürünlerinin doğru kullanılması, gerekli standartların belirlenerek yönetilmesi ve kurumumuzun bunlara uygunluğunun bağımsız olarak denetlenmesi ile İşletme Müdürlüklerimizin standartlara uygun çalışmalarını denetlenmesiyle uyguladığımız orman yönetim sisteminin olumlu avantajlarını ortaya koymaktayız” diye konuştu.

Ekipler bir hafta süreyle büro ve arazide yapacakları denetimde iş güvenliği ve sağlığı, çevre ve çevre sağlığı ile izleme programlarını gözden geçirecek.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin