Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Mart, 2023 21:45 tarihinde yayınlandı
0

Yenice Ormanlarında Ara Denetim Başladı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde Orman Yönetim Konseyi çerçevesinde Karabük, Ovacık ve Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde ara denetim başladı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, “Bölge Müdürlüğümüzde 21.03.2013 tarihinden itibaren aralıksız olarak 10 yıldır devam eden Orman Yönetim Konseyi sertifikasyon sürecinde ne aşamada olduğumuzu, yapılan işlerde, prensip, kriter ve göstergelerde ne kadar ilerlemenin kaydedildiği ortaya koymak için bir araya geldik” dedi.

2023 yılı itibariyle Ulus ve Devrek Orman İşletme Müdürlüklerini de de bu sürece dahil ettiklerini belirten Bayraktaroğlu, “Orman Teşkilatı olarak 184 yıldır uyguladığımız ormanların yönetimi ile çevreyi, biyolojik ve ekolojik dengeyi kontrol edip ormanları koruduğumuz gibi aynı zamanda ormanlarda hayatlarını sürdüren orman köylülerimizin anayasamızın 170 ve 171 kanunlarından doğan haklarını da koruma altına almak ve saygı duyulmasını sağlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca yaban hayatın korunması, bitki çeşitliliğinin kontrol altına alınması gibi daha birçok konuda görevlendirilmelerin yapıldığını aktaran Bayraktaroğlu, “Vizyonunu ormanlarla alakalı karar veren işletme ve tüketicilere yön vermek olarak belirleyen orman teşkilatımız Orman Yönetim gibi sivil toplum kuruluşlarının sayesinde yöresel ve bölgesel düzeyde orman ürünlerinin doğru kullanılması, gerekli standartların belirlenerek yönetilmesi ve kurumumuzun bunlara uygunluğunun bağımsız olarak denetlenmesi ile İşletme Müdürlüklerimizin standartlara uygun çalışmalarını denetlenmesiyle uyguladığımız orman yönetim sisteminin olumlu avantajlarını ortaya koymaktayız” diye konuştu.

Ekipler bir hafta süreyle büro ve arazide yapacakları denetimde iş güvenliği ve sağlığı, çevre ve çevre sağlığı ile izleme programlarını gözden geçirecek.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin