Yenice Ormanlarında Ara Denetim Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Mart, 2023 21:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Ormanlarında Ara Denetim Başladı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde Orman Yönetim Konseyi çerçevesinde Karabük, Ovacık ve Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde ara denetim başladı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, “Bölge Müdürlüğümüzde 21.03.2013 tarihinden itibaren aralıksız olarak 10 yıldır devam eden Orman Yönetim Konseyi sertifikasyon sürecinde ne aşamada olduğumuzu, yapılan işlerde, prensip, kriter ve göstergelerde ne kadar ilerlemenin kaydedildiği ortaya koymak için bir araya geldik” dedi.

2023 yılı itibariyle Ulus ve Devrek Orman İşletme Müdürlüklerini de de bu sürece dahil ettiklerini belirten Bayraktaroğlu, “Orman Teşkilatı olarak 184 yıldır uyguladığımız ormanların yönetimi ile çevreyi, biyolojik ve ekolojik dengeyi kontrol edip ormanları koruduğumuz gibi aynı zamanda ormanlarda hayatlarını sürdüren orman köylülerimizin anayasamızın 170 ve 171 kanunlarından doğan haklarını da koruma altına almak ve saygı duyulmasını sağlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca yaban hayatın korunması, bitki çeşitliliğinin kontrol altına alınması gibi daha birçok konuda görevlendirilmelerin yapıldığını aktaran Bayraktaroğlu, “Vizyonunu ormanlarla alakalı karar veren işletme ve tüketicilere yön vermek olarak belirleyen orman teşkilatımız Orman Yönetim gibi sivil toplum kuruluşlarının sayesinde yöresel ve bölgesel düzeyde orman ürünlerinin doğru kullanılması, gerekli standartların belirlenerek yönetilmesi ve kurumumuzun bunlara uygunluğunun bağımsız olarak denetlenmesi ile İşletme Müdürlüklerimizin standartlara uygun çalışmalarını denetlenmesiyle uyguladığımız orman yönetim sisteminin olumlu avantajlarını ortaya koymaktayız” diye konuştu.

Ekipler bir hafta süreyle büro ve arazide yapacakları denetimde iş güvenliği ve sağlığı, çevre ve çevre sağlığı ile izleme programlarını gözden geçirecek.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin