Karabük Postası tarafından
07 Ekim, 2019 14:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice Kaymakamından köy ziyaretleri

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün Genelgesi doğrultusunda Yenice  İlçe Kaymakamı Muhammed Evlice, Ibrıcak-Kayaarkası ve Yeniköy köyünde yaşayan vatandaşlar  ile bir araya gelerek vatandaşla buluşma toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Deniz Dönmez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Fahri Kara katıldı.

Yapılan vatandaşla buluşma toplantısında, Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice'ye köy muhtarları Ersin Çorbacı, Şeref Kelez ve Hasan Çatalçam köy hakkında kısa bilgi verdikten sonra köyün sorunlarını anlattılar. Sorunların bir kısmı mahallinde birlikte çözülürken bir kısmı da ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde çözüme kavuşturulmak üzere not alındı. Vatandaşlardan söz alanların sorunları Kaymakam Muhammed Evlice ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Fahri Kara tarafından cevaplandırıldı.

Vatandaşlar böyle bir toplantının yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra bu tip toplantıların yapılması temennisinde bulundular.

Yenice Kaymakamı Muhammed Evlide yaptığı kısa değerlendirmede,   halkla bir araya gelerek ilçe sorunlarını konuşmak ve çözüme kavuşturmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de sık sık bu tür toplantıların tekrarlanacağını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 21:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da ayakkabılıkta zehirli engerek paniği

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyünde bir evin girişindeki ayakkabılıkta gizlenen zehirli engerek yılanı paniğe yol açtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Safranbolu İtfaiyesi ekipleri, dikkatli bir operasyonla yılanı yakalayarak doğal yaşam alanına bıraktı.
Olay, Sümbül Sokak'ta bulunan bir konutta meydana geldi. Evin giriş kapısında yer alan ayakkabılıkta yılanı fark eden ev sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, ayakkabılık arkasına saklanmış halde bulunan engerek yılanını özel ekipmanlarla kontrollü bir şekilde yakaladı.
İtfaiye erleri, Türkiye'nin en tehlikeli yılan türlerinden biri olan ve zehriyle ciddi sağlık problemlerine yol açabilen engerek yılanını doğaya salmadan önce su verdi. Ekipler, yılanı "Hadi güle güle, yolun açık olsun" sözleriyle uğurlayarak doğaya bıraktı.
Safranbolu İtafiyesi, yaz aylarında sıcak hava ve doğaya yakın yaşam alanlarının bu tür sürüngenlerin yerleşim yerlerine yaklaşmasına neden olabileceğini belirterek dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin