Karabük’ün Yenice ilçesinde doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı mahalleye ilk gaz verilmeye başlandı.
AK Parti Karabük Milletvekilleri Av. Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç Yenice ilçesini ziyaret etti. Doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı Özal Mahallesi’ndeki doğalgaz arzı bağlanan Hasan ve Meryem Kayalı çiftinin evine giden milletvekilleri hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette konuşan Milletvekili Cem Şahin, “Cumhurbaşkanımızın da elbette ki ortaya koymuş olduğu vizyon çerçevesinde biz ilçelerimizi bu doğalgazı verebiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki beş yıllık süreç içerisinde Türkiye’deki 81 ildeki tüm ilçelere doğalgaz verilmesine yönelik bir vizyonu var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız da bu vizyonun farkında ve çalışmalarını buna yönelik olarak yürütüyor. Dolayısıyla biz de bu çerçevede ilerleyen yıllarda Karabük’teki tüm ilçelerimize en geniş kapsamda doğalgaz hizmeti açısından faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah halkımızı doğalgazla kavuşturmuş olacağız” dedi.
Doğalgaz müjdesinin verildiği ilçede ilk abonelik işleminin yapıldığını ifade eden Milletvekili Keskinkılıç, “Bunun dışında dün Yenicemizden biliyorsunuz yüz tane gencimiz Türkiye Taş Kömürü Kurumlarında işe başlamış oldu. Bu da önemli bir müjdedir. Bunun yanında bugün yine muhtarlarla bir araya geldik ve Yenice’de 52 kilometre asfaltlı yol yaparak rekor kırmış olduk” diye konuştu.
İl Başkanı Ferhat Salt da emeği geçenlere teşekkür etti.
Kayalı çifti de doğalgaz için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Biz bunu istiyorduk. Doğalgaz gelmesinden tabii ki memnunuz. Hem rahat edeceğiz hem de ısınacağız. Her şeyiyle faydalanacağız” dedi.


Yenice ilçesi doğalgaza kavuştu
Eflani’de kadın girişimciliğine destek ziyareti
Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şakir Adem Yazıcı, Eflani’de faaliyet gösteren Sınırlı Sorumlu Altın Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, Kooperatif Başkanı Cemile Yılmaz’dan mevcut faaliyetler ve geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi alındı. Heyet, kooperatif yönetimine çalışmalarında başarılar dileyerek hayırlı olsun temennilerini iletti.
Kadınların üretim süreçlerine aktif katılımını destekleyen kooperatif, el emeği hediyelik eşyalar, yöresel kıyafetler ve bölgeye özgü lezzetlerin üretimiyle dikkat çekiyor. Kooperatif, kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra Eflani’nin kültürel değerlerini tanıtarak yerel kalkınmaya da önemli destek veriyor.
Ziyarette, kadınların bilgi ve becerilerini ekonomik değere dönüştürmelerinin hem aile ekonomisine hem de toplumsal kalkınmaya katkı sunduğu vurgulandı. Yetkililer, üretime katılan ve emekleriyle değer oluşturan kadın girişimcilerin Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, üreten, değer katan ve geleceğe iz bırakan tüm kadınları tebrik ederek, Altın Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne çalışmalarında başarılar diledi.

