Yenice ilçesi doğalgaza kavuştu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice ilçesi doğalgaza kavuştu

Karabük’ün Yenice ilçesinde doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı mahalleye ilk gaz verilmeye başlandı.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Av. Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç Yenice ilçesini ziyaret etti. Doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı Özal Mahallesi’ndeki doğalgaz arzı bağlanan Hasan ve Meryem Kayalı çiftinin evine giden milletvekilleri hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette konuşan Milletvekili Cem Şahin, “Cumhurbaşkanımızın da elbette ki ortaya koymuş olduğu vizyon çerçevesinde biz ilçelerimizi bu doğalgazı verebiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki beş yıllık süreç içerisinde Türkiye’deki 81 ildeki tüm ilçelere doğalgaz verilmesine yönelik bir vizyonu var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız da bu vizyonun farkında ve çalışmalarını buna yönelik olarak yürütüyor. Dolayısıyla biz de bu çerçevede ilerleyen yıllarda Karabük’teki tüm ilçelerimize en geniş kapsamda doğalgaz hizmeti açısından faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah halkımızı doğalgazla kavuşturmuş olacağız” dedi.

Doğalgaz müjdesinin verildiği ilçede ilk abonelik işleminin yapıldığını ifade eden Milletvekili Keskinkılıç, “Bunun dışında dün Yenicemizden biliyorsunuz yüz tane gencimiz Türkiye Taş Kömürü Kurumlarında işe başlamış oldu. Bu da önemli bir müjdedir. Bunun yanında bugün yine muhtarlarla bir araya geldik ve Yenice’de 52 kilometre asfaltlı yol yaparak rekor kırmış olduk” diye konuştu.

İl Başkanı Ferhat Salt da emeği geçenlere teşekkür etti.

Kayalı çifti de doğalgaz için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Biz bunu istiyorduk. Doğalgaz gelmesinden tabii ki memnunuz. Hem rahat edeceğiz hem de ısınacağız. Her şeyiyle faydalanacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin