Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçede Ihlamur Balı ve arı ürünleri konferansı düzenlendi.
Yenice Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan programa Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Kadriye Sorkun, Doç. Dr. Aslı Özkırım, Araştırma Görevlileri Çiğdem Özenirler ve Deniz Canlı konuşmacı olarak katıldılar. Konferansa, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, daire amirleri, Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, İşkur İl Müdürü Coşkun Güven, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çiftçiler katıldı. Katılımcılara, konuşmacılar tarafından Ihlamur Balı ve arıcılıkla ilgili sunum eşliğinde bilgiler verildi. Konuşmacı Prof. Dr. Kadriye Sorkun, Yenice’nin bir dünya cenneti olduğunu, burada Ihlamur balı üretiminin artırılması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti.


Yenice Ihlamur balı konferansı yapıldı
Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı
DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.
Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.


