Reklam
Reklam

Yenice Ihlamur balı konferansı yapıldı 

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2018 14:00 tarihinde yayınlandı
0

Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçede Ihlamur Balı ve arı ürünleri konferansı düzenlendi.
Yenice Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan programa Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Kadriye Sorkun, Doç. Dr. Aslı Özkırım, Araştırma Görevlileri Çiğdem Özenirler ve Deniz Canlı konuşmacı olarak katıldılar. Konferansa, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, daire amirleri, Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, İşkur İl Müdürü Coşkun Güven, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çiftçiler katıldı. Katılımcılara, konuşmacılar tarafından Ihlamur Balı ve arıcılıkla ilgili sunum eşliğinde bilgiler verildi. Konuşmacı Prof. Dr. Kadriye Sorkun, Yenice’nin bir dünya cenneti olduğunu, burada Ihlamur balı üretiminin artırılması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin