Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2016 14:18 tarihinde yayınlandı
0

Yenice Heyetinden Kanyonlara Teknik Gezi

Yenice İlçe Kaymakamlığı’na bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve BAKKA tarafından desteklenen “Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu” projesi kapsamında kanyonlara teknik geziler devam ediyor.

Yenice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kastamonu’da bulunan kanyonlara teknik gezi düzenlendi. Düzenlenen geziye “Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu” projesi sorumluları Nimet Ayan, Fahri Kara, Suat Ünlü, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ören, Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Üyeleri Muhtarlar Celal Kocabaş, Cemal Soylu, Kaymakamlık personeli Muhammer Yılmaz  , Emrullah Berber ve Dilek Kocabaş katıldı. Örnek uygulama olarak Kastamonu-Pınarbaşı, Küre Dağları Milli Parkı, Valla Kanyonu ve Ilıca Şelalesi gezildi.

Geziyle ilgili kısa bir açıklama yapan Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu” projesi sorumlularından Nimet Ayan;  “İyi uygulama örnekleri ziyaret edildi. Örnek uygulama olarak Kastamonu iline bağlı Pınarbaşı ilçesinde bulunan kanyonlara teknik gezi düzenledik. Gezi çok güzel ve olumlu geçti.  Kanyondan da benzer çalışmaların uygulanmasına karar verildi. Şeker Kanyonunun da ön sıralarda yerini alacağı kanaatine varıldı” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin