Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:33 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’ de Meşe Tomrukları Göz Dolduruyor

Zonguldak Bölge Müdürlüğüne bağlı Yenice Orman İşletme Müdürlüğünün yaptığı ihalede özellikle Istıranca meşe tomruk partileri oldukça yüksek fiyata alıcı buldu.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğünün 26.07.2017 tarihli   1793 ve 1794 parti nolu açık artırmalı ihaleye çıkarılan  16.052 m3’lük  ve 16.089 m3  II. Sınıf Meşe Tomruk partileri isteklilerin yoğun talebi ile karşılaştı.

İhalede  16 adet 3 m. boy 16.052 m3’lük 1.Sınıf Normal Boy Kalın Meşe Tomruk  2.950 TL’ye  ve 16 adet 3 m. boy 16.089 m3’lük 1.Sınıf Normal Boy Kalın Meşe Tomruk  2.920 TL’ye alıcı bularak 2017 yılında Zonguldak  Orman Bölge Müdürlüğünde meşe için en yüksek bedele ulaştı.

Doğal ormanlarımızın korunmasını temin edebilmek için orman varlığımızı genişleterek ülkemizdeki nüfus artış oranına uygun olarak artan odun hammaddesi açığı ve talebinin karşılanmasını sağlamanın yanı sıra idare müddetini (ömrünü) tamamlamış olan ormanların gençleştirilmesini sağlamak ve kendini yenileyebilme yetisi kaybolmuş ve optimum gelişme çağını geçmiş yaşlı ormanlarda yapılan müdahalelerle ormanların sadece ekolojik fonksiyonları değil ekonomik fonksiyonları kapsamında üretim yapılarak milli ekonomiye katkı sağlanmaktadır.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin