Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:33 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’ de Meşe Tomrukları Göz Dolduruyor

Zonguldak Bölge Müdürlüğüne bağlı Yenice Orman İşletme Müdürlüğünün yaptığı ihalede özellikle Istıranca meşe tomruk partileri oldukça yüksek fiyata alıcı buldu.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğünün 26.07.2017 tarihli   1793 ve 1794 parti nolu açık artırmalı ihaleye çıkarılan  16.052 m3’lük  ve 16.089 m3  II. Sınıf Meşe Tomruk partileri isteklilerin yoğun talebi ile karşılaştı.

İhalede  16 adet 3 m. boy 16.052 m3’lük 1.Sınıf Normal Boy Kalın Meşe Tomruk  2.950 TL’ye  ve 16 adet 3 m. boy 16.089 m3’lük 1.Sınıf Normal Boy Kalın Meşe Tomruk  2.920 TL’ye alıcı bularak 2017 yılında Zonguldak  Orman Bölge Müdürlüğünde meşe için en yüksek bedele ulaştı.

Doğal ormanlarımızın korunmasını temin edebilmek için orman varlığımızı genişleterek ülkemizdeki nüfus artış oranına uygun olarak artan odun hammaddesi açığı ve talebinin karşılanmasını sağlamanın yanı sıra idare müddetini (ömrünü) tamamlamış olan ormanların gençleştirilmesini sağlamak ve kendini yenileyebilme yetisi kaybolmuş ve optimum gelişme çağını geçmiş yaşlı ormanlarda yapılan müdahalelerle ormanların sadece ekolojik fonksiyonları değil ekonomik fonksiyonları kapsamında üretim yapılarak milli ekonomiye katkı sağlanmaktadır.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta alkollu surucunun carptigi kadin hayatini kaybetti vNnPwuBm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın hayatını kaybetti

Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza kent merkezi Ayhan Çevik Caddesi’nde önceki gün meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, K.A. (35) idaresindeki 60 AFM 804 plakalı Hyundai marka otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklenen 57 yaşındaki Hurisel Ayça, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Hurisel Ayça, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Öte yandan, polis ekiplerince yapılan kontrolde sürücü K.A.’nın 2,68 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin