Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:33 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’ de Meşe Tomrukları Göz Dolduruyor

Zonguldak Bölge Müdürlüğüne bağlı Yenice Orman İşletme Müdürlüğünün yaptığı ihalede özellikle Istıranca meşe tomruk partileri oldukça yüksek fiyata alıcı buldu.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğünün 26.07.2017 tarihli   1793 ve 1794 parti nolu açık artırmalı ihaleye çıkarılan  16.052 m3’lük  ve 16.089 m3  II. Sınıf Meşe Tomruk partileri isteklilerin yoğun talebi ile karşılaştı.

İhalede  16 adet 3 m. boy 16.052 m3’lük 1.Sınıf Normal Boy Kalın Meşe Tomruk  2.950 TL’ye  ve 16 adet 3 m. boy 16.089 m3’lük 1.Sınıf Normal Boy Kalın Meşe Tomruk  2.920 TL’ye alıcı bularak 2017 yılında Zonguldak  Orman Bölge Müdürlüğünde meşe için en yüksek bedele ulaştı.

Doğal ormanlarımızın korunmasını temin edebilmek için orman varlığımızı genişleterek ülkemizdeki nüfus artış oranına uygun olarak artan odun hammaddesi açığı ve talebinin karşılanmasını sağlamanın yanı sıra idare müddetini (ömrünü) tamamlamış olan ormanların gençleştirilmesini sağlamak ve kendini yenileyebilme yetisi kaybolmuş ve optimum gelişme çağını geçmiş yaşlı ormanlarda yapılan müdahalelerle ormanların sadece ekolojik fonksiyonları değil ekonomik fonksiyonları kapsamında üretim yapılarak milli ekonomiye katkı sağlanmaktadır.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
c8c3ac8e 2b6c 4420 b055 730672db91ed
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 12:17 tarihinde yayınlandı
0

Site sakinlerinin hastanenin otoparkını mı kullanıyor?

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka kısmında bulunan site sakinlerinin araçlarını hastane otoparkına park ettiği iddiaları vatandaşların tepkisine neden oldu.

İddiaya göre, bölgede yaşayan bazı site sakinleri araçlarını hastane bahçesine bırakarak evlerine ulaşmak için özel olarak yaptırılan merdivenleri kullanıyor. Hastane otoparkının yoğun şekilde kullanılması nedeniyle tedavi için gelen vatandaşların park yeri bulmakta güçlük çektiği öne sürüldü.

Hastaneye gelen vatandaşlar, özellikle yoğun saatlerde araçlarını park edecek alan bulamadıklarını belirterek duruma çözüm bulunmasını istedi. Vatandaşlar, “Bizler tedavi olmak için hastaneye geliyoruz ancak araç park edecek yer bulamıyoruz. Hastane yönetiminin bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan vatandaşlar, hastane otoparkının amacı dışında kullanılmasının hem hasta yakınlarını hem de sağlık hizmeti almak için gelen kişileri mağdur ettiğini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin