karabuk
İmsak 05:48
Güneş 07:13
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:50
Yatsı 20:09
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
24 Kasım, 2021 11:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yenice ÇPL  iş dünyasına nitelikli eleman yetiştirecek

Yenice ilçesinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde kurulan iki atölyede iş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi hedefleniyor. Yenice Çok Programlı Lisesi, "İstihdama Açılan Kapı: Mesleki Eğitim Merkezi" isimli proje ile 2 milyon 150 bin TL'lik hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında iş güvenliği ve sağlığına uygun, ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara sahip Metal Teknolojisi ve Mobilya İç Mekan Tasarımı Atölyeleri kuruldu. Modern makine ve ekipmanlara sahip, iş sağlığı ve güveliği açısından hiçbir tehdit barındırmayan atölyeler ile öğrenciler, çıraklar ve kursiyerler bilgisayar kullanımlarını, tasarım ve hayal güçlerini, okul içindeki aktivitesini, mesleğinde kendine güven duymasını ve geçici istihdamlarını sağlıyor. Mobilya, ahşap ve metaldeki kullanım alanlarının genişletilerek, piyasadaki ahşap işlemeciliğine kaynakçılık alanında yön verecek makineler elde ederek bölge kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefleyen okulda mesleki eğitimin sağlam temellere oturtulup öğrencilerin gerekli bilgi donanıma sahip olarak iş gücü piyasasına dahil olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Atölyelerde incelemelerde bulunduktan sonra İHA muhabirine konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük’te normal eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Karabük’e 4 milyon 500 bin liralık bir hibe imkanı sunulduğunu ifade eden Akbaş, “Bu hibelerden biri de yaklaşık 2 milyon 150 bin liralık hibe desteği Yenice Çok Programlı Anadolu Lisemize verildi. Bu kapsamda okulumuz yöneticileri, öğretmenlerimiz burada iki tane atölye oluşturdular. Bunlardan bir tanesi ahşap, bir tanesi de metal atölyesi” diye konuştu. Akbaş, kurulan atölyelerle hem istihdama katkı verdiklerini hem de öğrencilerin aranan eleman olma özelliği kazanmasını sağladıklarını belirtti. Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin 63 öğrencisinin ERASMUS kapsamında yurt dışında mesleki eğitim ile ilgili staj yaptıklarını aktaran Akbaş, “Bu okulumuzda yurt dışına gitmeyen öğretmenimiz kalmadı. Yine bu kapsamda 2021-2022 eğitim öğretim yılında 36 öğrencimiz bu kapsamda yurt dışında staj eğitimi görecekler” dedi. Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş ise okullarının 2016 yılından itibaren yapmış oldukları projelerle ilde ve bölgede başarılı çalışmalar ortaya koyduklarını anlattı. Okulun şuana kadar 16 tane ERASMUS projesi kabul edildiğini kaydeden Doğuş, “Bu projeler kapsamında okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerimiz alanları ile ilgili eğitim alma şansı yakalamışlardır. Burada öğrencilerimiz özellikle iç piyasanın istediği, makine ekipmanlarda çalışarak onların taleplerini karşılayacak şekilde iş gücü piyasasını karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Atölyede çalışan öğrencilerde alanlarında başarılı olarak kendi iş yerlerini açmak istediklerini dile getirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vq2
Asuman Doğan tarafından
04 Mart, 2026 14:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

DOĞDU: “ATATÜRK, TÜRK MİLLETİNİN YÜCE DEĞERİDİR”

Sosyal medya platformu X'te paylaştığı bir videoda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında "İslami yönü iyi değil", "İslam'ı yok etmiş" ve "İslam düşmanı" gibi yakışıksız ifadeler kullanan Sağlık-Sen Karabük Şubesi Başkan Yardımcısı Nurettin Çamlıca, kent gündeminde infial yarattı. Gazetemizde yer alan haberin ardından Karabük kamuoyundan tepkiler peş peşe geldi.

“ATATÜRK, TÜRK MİLLETİNİN YÜCE DEĞERİDİR”

Kamu-Sen Karabük İl Temsilcisi Sadık Doğdu, yaptığı yazılı açıklamayla Çamlıca’yı ve bağlı bulunduğu sendikayı kınadı. Doğdu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Karabük'te, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir sendika temsilcisinden ağza alınmayacak sözler sarf edilmiştir. Kamu-Sen İl Temsilciliği olarak bu arkadaşımızı ve bu sendikayı şiddetli bir şekilde kınıyoruz.

Atatürk demek; inanmış bir insan, üstün nitelikli bir dava adamı demektir. Atatürk demek; vatan ve milletin saadeti ve selameti demektir. Atatürk demek; Milli Mücadele'nin başı, Cumhuriyet'in başı ve Türkiye'nin banisi demektir. Aziz Atatürk, emperyalizmle vuruşa vuruşa, imparatorluğumuzun enkazı altında tomurcuklanmış yeni Türk Devleti'ni iman ve irade gücüyle ortaya çıkarmıştır. Selanik'te pembe boyalı ahşap evde doğup, Türk vatanını zulmün pençesinden kurtararak Cumhuriyet'in doğuşunu sağlamıştır.

Atatürk, Türk Milleti'nin yüce bir değeridir, kurucu bir liderdir, ilk Cumhurbaşkanımızdır. Türk Devleti'ni kuran ecdadımız neyse, Türk Milleti'nin gönlündeki yerleri nasılsa; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk de tıpkı onlar gibidir.

Sevmeyeni sevmeyiz. Ne kirli ellerin dokunmasına, ne de kötü bir söz söylenmesine müsaade ederiz, buna tahammülümüz yoktur. Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Sahibi ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Aziz Türk Milleti'dir. Ne Mutlu Türküm Diyene!"

Bizi sosyal medyadan takip edin