Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve çalışma arkadaşlarının en büyük projelerinden birisi olan Yenice Belediyesi Ihlamur Teras ( Seyir Terası) Restaurant ve Bungalov Evler Projesi, kısa adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürütülecek 1 milyon 300 bin lira bedelli yatırımın startı verildi.
Yenice Belediyesi, bir önceki yıl içinde BAKKA’nın hibe desteğinden faydalanmış ve 14 adet bungalov ev, konferans salonunun iç dizaynının teşrifatı, yangın sistemi, güvenlik ağı, elektrik altyapısı, ses sistemi, internet ve TV sistemini başarı ile bitirerek hizmete sunmuştu. Belediye, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 2018 yılı proje teklif çağrısına yeni bir proje sunmuş ve 1 milyon bedelli hibe projesi, örnek proje olarak kabul görmüştü. Bir önceki yıl yürütülen ve başarı ile bitirilen proje, çalışmaları kontrol ve takip eden BAKKA yetkililerinden takdir ve övgüler almıştı.
Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, “ Toplam 1 milyon 300 bin lira bedelli projeye BAKKA 1 milyon lira hibe verirken belediye de 300 bin lira projeye ek finansman desteği sağlayacak. Yeni sunulan ve kabul gören, 31 Aralık 2019 ‘da tamamlanması gereken ve içinde 2 cep müze olmak üzere 7 bungalov ev, hediyelik eşya satış dükkanı, organik ürün pazarı tezgahları, kamelya ve oturma bankları, çevre düzenlemesi ve tanıtım materyalleri ile projede eksiklik görülen bölümler olan projenin imzalarının atılmasının ardından startı da verildi. Proje süresinde tamamlanacak.Yenice Belediyesi ve BAKKA işbirliği ile yürütülecek proje, Ihlamur Terasın tamamen tamamlanmasına vesile olacak.” dedi.


Yenice Belediyesinin 1 Milyon 300 bin TL bedelli projesinin startı verildi
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.


