Yenice Belediyesi’nden Ramazan Ayına Özel Etkinlik
Yenice Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak ve birlik beraberliği pekiştirmek amacıyla özel bir etkinlik düzenliyor. Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, düzenlenen etkinliklere tüm halkı davet etti.
Başkan Karakaş, yaptığı açıklamada, “Geleneksel eğlenceler, müzik ve Ramazan’a özel etkinliklerle dolu dolu bir akşam sizleri bekliyor. 27 Mart Perşembe günü saat 20:00’da Yenice Merkez 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda buluşalım. Ramazan ayının bereketini hep birlikte paylaşalım” dedi. Karabük Belediye Başkanı Sayın Özkan Çetinkaya’nın katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte geleneksel eğlenceler, müzik dinletileri ve Ramazan’a özel gösteriler yer alacak. Yenice halkının bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini paylaşacağı bu anlamlı geceye tüm vatandaşlar davet edildi.
Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.
"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.