Yenice Belediyesi, ilçenin ticari ve sosyal hayatına katkı sunmak amacıyla Altınkaya İş Merkezi’nin tadilat ve bakım çalışmalarını başlatıyor. Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, göreve geldiği günden bu yana ilçeyi modernleştirmek ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için çalışmalarına devam ediyor.
“İLÇEMİZE YAKIŞAN BİR MERKEZ OLACAK” Altınkaya İş Merkezi’nin yıllardır ihmal edildiğini belirten Başkan Karakaş, yenileme projesinin önemine dikkat çekti. Karakaş, "Altınkaya İş Merkezi, Yenice’nin ticari hayatı için kritik bir öneme sahip. Ancak yıllardır ilçemizin potansiyeline uygun bir şekilde değerlendirilmemişti. Yenice’mizi geleceğe taşıma vizyonumuz kapsamında, bu merkezi yeniden hayat dolu bir yer haline getireceğiz. Bu proje, ilçemizin ticari ve sosyal yaşamına büyük bir katkı sunacak," dedi.
EKONOMİK VE SOSYAL HAYATA KATKI SAĞLAYACAK Altınkaya İş Merkezi'nin yenilenmesi, hem bölge esnafına destek sağlayacak hem de vatandaşlara daha modern bir alışveriş ortamı sunacak. Başkan Karakaş, proje sayesinde Yenice’nin ekonomik potansiyelinin de artacağını vurguladı.
YEŞİL YENİCE VİZYONU DEVAM EDİYOR Karakaş, çevre dostu projelere öncelik verdiklerini belirterek, “Yeşil Yenice vizyonumuz doğrultusunda, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir projelerle halkımızın refahını artırmayı hedefliyoruz. Altınkaya İş Merkezi’nin yenilenmesi bu anlayışın bir yansımasıdır,” ifadelerini kullandı.
DEĞİŞİM RÜZGARI SÜRÜYOR Yenice’de altyapı, çevre düzenlemeleri, park alanları ve sosyal tesis projeleriyle kapsamlı bir dönüşüm yaşanıyor. Başkan Karakaş, "Halkımızın taleplerine kulak veriyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Yenice’nin geleceğini birlikte inşa ediyoruz," diye konuştu.
Altınkaya İş Merkezi’nde başlayan yenileme çalışmalarının, kısa sürede tamamlanarak Yenice halkının hizmetine sunulması hedefleniyor.
35. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bu yıl 35’incisi düzenlenen Memleketler arası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Şenliği başladı. Türk ve yabancı halk oyunları gruplarının şovları ağır ilgi gördü.
Taşköprü Belediyesince bu yıl 35’incisi düzenlenen Memleketler arası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Şenliği başladı. Şenlik, ilçeye ismini veren tarihi köprüde kurdelenin kesilmesi ve kortej yürüyüşüyle başladı. Şenliğe katılan Kastamonu Valisi Meftun Kısımlı, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile çok sayıda davetli, fuar alanına kurulan stantları gezdi. İştirakçiler daha sonra Süleyman Demirel Caddesi üzerinden kortejle yürüyerek Pompeiopolis Tarım, Orman, Hayvancılık ve Ziraî Besin Fuar alanına geçti. Burada fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Kollu, Kaymakam Demirdağ, Lider Arslan, fuar alanındaki ziraî araçları inceledi. Davetliler, tekrar kortejle şenliğin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.
"Taşköprü sarımsağı kentimizin tanıtımına sağladığı katkıyla da büyük bir değer"
Festivalin açılışında konuşan Vali Meftun Kısımlı, "Kastamonu’muzun bereketli topraklarının bizlere armağanı olan dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağı, yalnızca eşsiz lezzetiyle değil, kentimizin tanıtımına sağladığı katkıyla da büyük bir bedeldir. Bu bedel, yüzyıllardır bu topraklarda alın teriyle, sabırla, sevgiyle üretilmiş, günümüzde artık memleketler arası bir marka haline gelmiştir. Bu şenlik, yalnızca sarımsağımızı değil, Taşköprü’nün ve Kastamonu’nun kültürünü, tarihini, geleneklerini ve misafirperverliğini de dünyaya tanıtma imkanı sunmaktadır. Yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklarımızla birlikte kültürlerimizi paylaşacak, dostluk köprüleri kuracağız. Temennimiz, bu şenliğin ilçemize, vilayetimize ve ülkemize güzel olması, birlik, beraberlik ve kardeşlik hislerimizi pekiştirmesidir" dedi.
"Taşköprü ilçemiz üç farklı sit alanını içinde barındıran seçkin kent konumundadır"
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise, "Güzel ilçemiz, tarihi ve kültürel kıymetlerinin yanında doğal hoşlukları ile de övünmeyi hak eden bir kimliğe sahiptir. Bizim ise lokal idare olarak emelimiz, var olan bu pahaları ülkemize ve dünyaya tanıtmak ve bu haklı gururu yaşamaktır. Taşköprü ilçemiz arkeolojik, kentsel ve doğal sit alanları olmak üzere 3 farklı sit alanını içinde barındıran nadir, bir o kadar da örnek bir kent pozisyonundadır. Bizler sahip olduğumuz kıymetleri biliyoruz. Bu kıymetleri nasıl korumalıyızın, asıl tanıtmalıyızın gayreti içerisindeyiz. Mevcutları muhafazanın yanında gün ışığına çıkmayanları da ortaya çıkartıp gelecek nesillere ulaştırmak durumundayız" diye konuştu.
"Kansere karşı tesirli selenyum hususu, Taşköprü sarımsağının içeriğinde bulunmaktadır"
"Beyaz altın" olarak isimlendirilen sarımsağın dünyanın en kaliteli sarımsağı olduğunu söyleyen Arslan, "Taşköprü Belediyesi tarafından 35 yıldır ismine ülkemizde tek olan sarımsak şenliği düzenlenmektedir. Bizim ilçemiz tarım ve hayvancılık konusunda da son derece uygun arazi ve bitki örtüsüne sahip durumdadır. İlçemize kazandırılan barajların sulama kanalları tamamlandığında tarıma elverişli alan 39 bin hektar olacaktır. Geçimini tarımdan sağlayan aile sayısı ise 6 bin 500 kadardır. Bilimsel açıdan her türlü kıymeti ispatlanmış olan ve ismine şenlikler düzenlediğimiz ‘beyaz altın’ sarımsağımız dünyada hak ettiği durumdadır ve ayrıyeten her medeniyet tarafından da bilinmektedir. Gerek ülkemizde, gerek dünya genelinde birçok bölgede sarımsak yetişmesine karşın kansere karşı tesirli selenyum unsuru Taşköprü sarımsağının içeriğinde bulunmaktadır. Bu da bizim sarımsağımızı benzerleri ortasında farklı kılan en büyük özelliktir. Ayrıyeten üreticilerimizin hak ettiği bedeli alması için yüzde 10’luk sap darası uygulamasını 2014 yılında kaldırdık" biçiminde konuştu.
Konuşmaların akabinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Meksika, Ukrayna, Yunanistan, Polonya ve Taşköprü halk oyunları takımları şovlarını sundu. Türk ve yabancı grupların şovları ağır ilgi gördü. 17 Ağustos Pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek olan şenlik, çok sayıda aktiflik ve konsere konut sahipliği yapacak.