Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Eylül, 2021 10:33 tarihinde yayınlandı
0

Yeni okulda ilk ders

2021-2022 Eğitim-öğretim yılının ilk zilinin çalmasının ardından İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş  beraberinde İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören ve Şube Müdürü Ahmet Kabadayı ile birlikte yeni Eğitim-öğretim yılında hizmete açılan Anayasa Ortaokulunu ziyaret ederek, öğrencilerin ve öğretmenlerin ilk gün heyecanına ortak oldu ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaret kapsamında ilk olarak sınıfları gezen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyen Akbaş, öğrencilere sık sık ellerini yıkamalarını, maske ve mesafe kuralına dikkat etmelerini tavsiye ederek, maskesini değiştirmek isteyenler için de okulda oluşturulan maske kutusu ve maske atık kutusunda faydalanabileceklerini hatırlattı. Maske, dezenfektan ve sıvı sabun ile ilgili hiç bir problemin ve sıkıntının olmadığını söyledi.

Öğrencilerle keyifli zaman geçiren Akbaş,  daha sonra öğretmenler odasını ziyaret ederek öğretmenlerin istek ve taleplerini dinledi.

Yeni eğitim öğretim yılının ve okulun hayırlı olması temennisinde bulunan  İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Uzun bir aranın ardından tekrar öğrencilerimize kavuştuk. Onları çok özlemiştik. Çok şükür şimdi bütün okullarımız onların sesleriyle şenleniyor. Devletimizin geniş imkânları doğrultusunda sizler ve öğrencilerimiz yeni binamızda kaliteli derslikler, müzik atölyesi ve çok amaçlı salonlarda eğitim ve öğretime devam etmektesiniz. Okulumuzun yeni olması hasebiyle ufak tefek eksiklerimiz var ancak bunları da en kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Karabük’ün akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıların mutfağında öğretmenlerin olduğunu kaydeden Akbaş,  İlimizin Türkiye genelinde LGS ve YKS sıralamasında çok iyi bir yerde olduğunu belirterek öğretmenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin ruhsal, fiziksel ve zihinsel gelişiminin takip edilmesi gerektiğini söyleyen Akbaş, “Öğrencilerimizi bütün yönüyle gelişimlerini takip etmeliyiz. Burada sizlere çok önemli görevler düşüyor. Onların her yönüyle gelişimini desteklediğimiz zamanda da diyeceğiz ki tam bir birey oldular. Çok güçlü bir AR-GE, Ölçme değerlendirme merkezimiz var. Burada görev yapan yetkili personelimizden bilgiler alabilirsiniz. Önümüzdeki hafta 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimize bir hazır bulunurluk sınavı yapacağız. Çocuklarımızın geçen yıl kazanımlarındaki durumlarını orada görme imkanımız olacak.  çocuklarımızın hangi yönde eksikleri var nelerde sorun yaşıyorlar onları bu sınav ile öğreneceğiz. Yeni eğitim öğretim yılına hep birlikte ekip ruhu ile güçlü giriyoruz. Temennimiz o dur ki sağlıklı, başarılı bir şekilde eğitim öğretim yılını tamamlayacağız.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin