Yeni Nikâh Salonlarında 370 Nikâh Kıyıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Eylül, 2021 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeni Nikâh Salonlarında 370 Nikâh Kıyıldı

Safranbolu Belediyesi nikâh salonlarında, 2021 yılı Ocak – Eylül ayları arasında evlenen çift sayısı 370’ı buldu.

Safranbolu Belediyesi Evlendirme Memurluğu’ndan yapılan açıklamada, “Memurluğumuz Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi binasına taşındıktan sonra, çok daha ferah bir alanda hizmet vermeye başladık. Nikâh işlemlerimizi, pandemi şartlarına uygun şekilde gerçekleştiriyoruz.” denildi.

Salonlarda Ocak – Eylül ayları arasında 370 nikâhın kıyıldığını, bu rakamın yıl sonuna kadar 500’ü bulmasının beklendiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Evlenme Memurluğumuzu Kültür Merkezimize taşımamızla birlikte, nikâh kıyacak çiftlerimize çok daha geniş ve konforlu bir salon tahsis etme imkânı bulduk. Çiftlerimiz de bu durumda mutlu oluyor. Yetkililerimiz, Covid-19 tedbirleri kapsamında kaç kişinin davet edilebileceğini de bildiriyor. Tüm çiftlerimize mutluluklar diliyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin