Reklam
Reklam
66ed2f608908d jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Eylül, 2024 11:16 tarihinde yayınlandı
0

Yeni Keşfedilen Kan Grubu ‘Mal’, Tıp Dünyasında Heyecan Yarattı

Bilim insanları, tıbbi incelemelerde büyük bir ilerleme kaydederek daha önce tanımlanmamış bir kan sunmayı keşfettiler. Yeni bulunan bu kan grubuna ‘Mal’ adı verildi. Dünyada yalnızca birkaç kişide tespit edilen bu nadir kan grubu, hem tıp hem de genetik araştırmalarında öne çıkıyor.

‘Mal’ Kan Grubu Nedir?

‘Mal’ kan grubu, mevcut A, B, AB ve 0 kan grubu sistemlerinin farklı olarak, benzersiz bir antijen ve antikor türüne sahiptir. İlk kez Afrika Kıtası’nda bir hasta üzerinde yapılan genetik tarama sırasında keşfedilen bu kan grubu, özellikle kan naklinin acil değişimi büyük bir dikkatle ele alınmalı. Mal kan grubuna sahip bireyler için uygun kan oldukça zor ve birleştirilebilir.

Araştırmacılar, bu hastalığın nadir hastalıkların tedavisi ve genetiklerin kapsamlında önemli katkıların sağlanabileceğini düşünüyor. Ayrıca, yeni kan grubu insan evrimi ve genetik çeşitlilik yöntemlerinin de önemli ipuçlarının sunulduğu belirtiliyor.Bilim insanları, ‘Mal’ kan grubuna sahip kişilerin bağımsızlık sistemi, genetik yapısı ve sağlık durumları üzerine daha fazla çalışma yapılmasını ve bu teknolojinin gelecekte tıbbi uygulamalara yön verebileceğini söylüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte otomobil ile motosiklet carpisti 1 olu mEfAxOn2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, akşam saatlerinde Karabük-Bartın karayolu Eflani yol Kavşağı’nda meydana geldi. H.B.Y. (24) idaresindeki 18 ABD 601 plakalı otomobil, Karabük istikametinden Bartın yönüne seyir halindeyken, Eflani ilçesi istikametinden kavşağa girmek isteyen Ahmet Çakır (56) yönetimindeki 78 AAS 979 plakalı motosikletle çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrularak ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Ahmet Çakır, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çakır burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin