Reklam
Reklam

Yeni dönem öncesi ayakkabıcılarda okul çantası ve valiz yoğunluğu

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Okulların açılmasına sayılı günler kala ayakkabıcılarda okul çantasını ve valiz tamiri yoğunluğu yaşanıyor. Ağır mesai harcayan tamirciler günde yaklaşık 10 çanta ve valizin tamirini tamamlıyor.

Samsun’da okul çantalarının bozulan fermuar ve yırtılan yerlerini tamir ettirmek isteyen vatandaşlar, ayakkabı tamircilerinde büyük yoğunluk oluşturuyor. İlkadım ilçesi Kaptanağa Sokak üzerinde bulunan pasajdaki ayakkabı tamircileri bilhassa okulların açılmasına sayılı günler kala harıl harıl çalışıyor.

“Geçen seneye nazaran bu sene daha yoğunluk var”

23 yıldır ayakkabı tamiri yapan Turgut Dursun, “Okulun açılmasında az bir vakitte kaldı. Okul çantası tamiratında yoğunluğumuz var. Önümüzdeki hafta okulların açılması ardından üniversitelerin açılmasıyla birlikte yoğunluğumuz devam etmektedir. Okul çantalarında 50 ile 100 TL ortasında fermuar ve iç astar değişimlerini yapıyoruz. Çocukların ayrıyeten spor ayakkabılarının tamiri ise 50 ile 150 TL ortasında değişkenlik gösterebiliyor. Genel olarak eserlerin değerlenmesiyle bir arada geçen seneye nazaran bu sene daha yoğunluk var. Üniversitelerin açılmasına az vakit kala da ekstra bir valiz tamiri yoğunluğumuz var” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin