karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2023 11:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yeni asgari ücret belli oldu: 11 bin 402 TL

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret belli oldu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin net 11 bin 402 lira olduğunu açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarımız işçi ve işveren tarafının uzlaşmasıyla tamamlanmıştır. Asgari Ücret brüt 13.414 TL, net asgari ücret tutarı 11.402 TL olarak belirlenmiştir. Yaptığımız bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payı içeren oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dedi. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre asgari ücreti yüzde 107 artırdıklarını ifade eden Bakan Işıkhan; " 2001 yılına göre 61 kat arttı. Reel olarak yüzde 312 artış sağlandı. Böylece çalışan kesimi enflasyona ezdirmediğimiz gibi refahtan pay vermiş bulunuyoruz. 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini 500 TL olarak uygulamaya devam edeceğiz. Bugünkü açıklama emekçilerin enflasyona karşı alım gücünün düşmemesi için yapılan ara zamdır" diye konuştu. (Haber Merkezi)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin