Karabük’te, özel güvenlik görevlisi çalıştığı fabrikanın önüne kadar gelip yiyecek arayan tilkilere yemeğini verip beslenmelerini sağlıyor.
Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette olan bir fabrikanın özel güvenlik görevlisi, aç kaldığı için fabrikanın önüne kadar gelen tilkilerle yemeğini paylaşıyor. Fabrikanın istinat duvarına çıkan tilkilere yemek verip beslenmelerini sağlayan güvenlik görevlisi o anları cep telefonu kamerasıyla kayda alırken, “’Tilki kardeş geldi. Bugünkü menüsü çok güzel. Yemeğini ve suyunu koydum, Ye kızım ye, korkma. Şunun güzelliğine bakar mısın? Şu anda pilavı yiyor. Tilki kardeş yanında su da var. Allah’ın sessiz kulları bunlar. Arkadaşlar, elimizden geldiği kadarıyla destek olalım. Bu yabani bir hayvan. Konuşmalarımı duyuyor ama kaçmıyor” dedi.


Yemeğini tilkiyle paylaşıyor
Karabük’te Mahalle temizliği etkinliği düzenlenecek
Karabük’te çevre bilincini artırmak ve mahallelerin daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla Dünya Çevre Günü kapsamında temizlik etkinliği düzenlenecek.
“Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 5 Haziran Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Vatandaşların yoğun katılımının beklendiği organizasyonda gönüllüler, mahalle genelinde çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturacak.
Etkinliğin buluşma noktası ise 5000 Evler Mahallesi’nde bulunan Has Bahçe Sosyal Tesisleri olarak belirlendi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikte çocuklar, gençler ve yetişkinler birlikte çevre temizliği yaparak hem yaşadıkları mahalleye katkı sunacak hem de çevre duyarlılığı konusunda örnek bir davranış sergileyecek.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, temiz bir çevrenin sadece belediyenin değil, tüm şehrin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dünya Çevre Günü, bizlere emanet olan doğayı ve yaşam alanlarımızı korumamız gerektiğini hatırlatan çok müstesna bir gün. Biz de Karabük Belediyesi olarak bu anlamlı günü sadece teoride bırakmıyor, sahaya inerek eyleme dönüştürüyoruz. ‘Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz!’ diyerek tüm hemşehrilerimizi, yediden yetmişe bu temizlik hareketinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Amacımız, evimiz olarak gördüğümüz Karabük’ümüzü yarınlara çok daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şekilde miras bırakmaktır”

