Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2022 21:05 tarihinde yayınlandı
0

Yem Bitkileri Tohum Dağıtımı Yapıldı

(Haber Merkezi) Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Yonca, Korunga, Silajlık Mısır ve Yapay Mera Karışımı tohumluklarının dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık yaptığı açıklamada; “Hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması, üreticilerin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi, ilimizde mera alanlarındaki baskının azaltılması ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi amacıyla uzun yıllardan bu yana Bakanlığımızca destekleme faaliyetleri uygulanmaktadır.

Yem bitkileri desteklemeleri kapsamında 2021yılında yonca, korunga gibi çok yıllık yem bitkisi eken çiftçilerimize dekara 90 TL, silajlık mısır eken çiftçilerimize dekara 100 TL ve tek yıllık yem bitkisi eken çiftçilerimize ise dekara 60 TL. destek verilmiştir.

Bu kapsamda 2021 yılında ilimiz genelinde 608üreticimize 1.324.838,00 TL. destek ödemesi yapılmıştır.

Bu desteklemelerin yanında İl Müdürlüğümüz Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünce uygulanan ve Bakanlığımız ile İl Özel İdaresi katkılı yem bitkisi tohumluğu dağıtımı faaliyetlerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda devam etmektedir.

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme ve Mera Islah Amenajman Projeleri kapsamında 2022 yılı yazlık ekilişleri desteklemek adına Bakanlığımız ve İl Özel İdaresi destekli ilimiz merkez ve ilçelerine bağlı köylerde ekilişi yapılmak üzere 8.000 kg korunga, 6.250kg yonca, 1.690 kg silajlık mısır ile 200 kg yapay mera karışımı tohumluğunun kurumumuza müracaat etmiş olan üreticilerimize dağıtımına başlanmıştır.

Dağıtımı yapılan tohumlukların ekilişi ile birlikte ilimizde yaklaşık 3.700 dekar alanda daha yem bitkisi üretiminin gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Tüm üreticilerimize bereketli bir yıl dileriz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta uzlastirma kulturu toplumsal barisa katki sagliyor 151 dosyada anlasma saglandi JFNkYF91
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta uzlaştırma kültürü toplumsal barışa katkı sağlıyor, 151 dosyada anlaşma sağlandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, uzlaştırma kurumunun ceza adalet sistemindeki yeri ve toplumsal barışa katkısı ele alındı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, 1 Ocak 2026’dan bu yana kentte 151 dosyanın uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, sürecin onarıcı adalet anlayışının en önemli uygulamalarından biri olduğunu vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Başsavcı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adliyesi bünyesinde görev yapan uzlaştırmacılarla bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Adliye hizmet binasında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda uzlaştırma kurumunun işleyişi hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Düzenlenen programda uzlaştırmanın önemine değinen Başsavcı Gökhan Kapağan, kurumun toplumdaki uzlaşı kültürünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Uzlaştırma, ceza adalet sistemi içerisinde mağdur ile şüpheli veya sanığın, tarafsız bir uzlaştırmacı eşliğinde bir araya gelerek uyuşmazlıklarını karşılıklı rıza temelinde çözmelerini sağlayan önemli bir kurumdur. Bu süreç, yalnızca hukuki bir mekanizma olmanın ötesinde, toplumsal barışın güçlendirilmesine, iletişimin yeniden kurulmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunmaktadır. Uzlaştırma uygulamalarında çözüm yalnızca maddi ödemelerden ibaret değildir. Özür dilenmesi, zararın giderilmesi, kamu yararına bağış yapılması veya toplumsal fayda sağlayan çeşitli faaliyetlerin yerine getirilmesi de uzlaşma konusu olabilmektedir.”

151 dosya çözüme kavuştu, sosyal sorumluluk öne çıktı

Zonguldak’ta 1 Ocak 2026 tarihinden bugüne kadar toplam 151 dosyada uzlaşma sağlandığı açıklandı. Tarafların karşılıklı rızasıyla sonuçlanan süreçlerde maddi tazminatların yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincini geliştiren anlamlı edimler de uygulandı.

Gerçekleştirilen uzlaşmalar kapsamında şu örnekler öne çıktı:

“Trafik kazası nedeniyle oluşan fizik tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla 30 bin TL ödeme yapılması, LÖSEV’e 5 bin TL bağışta bulunulması, Marka hakkına ilişkin bir uyuşmazlıkta 80 bin TL ödeme yapılması, Engelli bireye yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle tarafların uzlaşarak şikâyetten vazgeçmesi, DMD hastası çocuklara maddi destek sağlanması ve kadına yönelik eylemler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilenmesi.”

Süreç içerisinde ayrıca köy okullarına kitap gönderilmesi, hayvan barınaklarına mama desteği sağlanması, fidan dikimi yapılması, ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve tekerlekli sandalye gibi medikal destek temin edilmesi ile kan bağışı kampanyalarına katılım gibi şartlar da yerine getirildi.

Kazananı ya da kaybedeni olmayan uzlaştırma sisteminin iletişim, anlayış ve uzlaşı temelinde çağdaş bir adalet modeli olduğuna dikkat çeken Başsavcı Kapağan, uzlaştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan tüm uzlaştırmacıların gününü kutlayarak özverili çalışmaları için teşekkür etti. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin