Yem Bitkileri Tohum Dağıtımı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2022 21:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Yem Bitkileri Tohum Dağıtımı Yapıldı

(Haber Merkezi) Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Yonca, Korunga, Silajlık Mısır ve Yapay Mera Karışımı tohumluklarının dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık yaptığı açıklamada; “Hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması, üreticilerin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi, ilimizde mera alanlarındaki baskının azaltılması ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi amacıyla uzun yıllardan bu yana Bakanlığımızca destekleme faaliyetleri uygulanmaktadır.

Yem bitkileri desteklemeleri kapsamında 2021yılında yonca, korunga gibi çok yıllık yem bitkisi eken çiftçilerimize dekara 90 TL, silajlık mısır eken çiftçilerimize dekara 100 TL ve tek yıllık yem bitkisi eken çiftçilerimize ise dekara 60 TL. destek verilmiştir.

Bu kapsamda 2021 yılında ilimiz genelinde 608üreticimize 1.324.838,00 TL. destek ödemesi yapılmıştır.

Bu desteklemelerin yanında İl Müdürlüğümüz Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünce uygulanan ve Bakanlığımız ile İl Özel İdaresi katkılı yem bitkisi tohumluğu dağıtımı faaliyetlerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda devam etmektedir.

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme ve Mera Islah Amenajman Projeleri kapsamında 2022 yılı yazlık ekilişleri desteklemek adına Bakanlığımız ve İl Özel İdaresi destekli ilimiz merkez ve ilçelerine bağlı köylerde ekilişi yapılmak üzere 8.000 kg korunga, 6.250kg yonca, 1.690 kg silajlık mısır ile 200 kg yapay mera karışımı tohumluğunun kurumumuza müracaat etmiş olan üreticilerimize dağıtımına başlanmıştır.

Dağıtımı yapılan tohumlukların ekilişi ile birlikte ilimizde yaklaşık 3.700 dekar alanda daha yem bitkisi üretiminin gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Tüm üreticilerimize bereketli bir yıl dileriz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin