YEDAM’dan Vali Gürtel’e ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ekim, 2021 09:51 tarihinde yayınlandı
0
0

YEDAM’dan Vali Gürtel’e ziyaret

Vali Fuat Gürel, Karabük Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İsmail Karacan, Başkan Yardımcısı Ahmet Ustaoğlu ile Yeşilay Danışmanlık Merkezinde (YEDAM) göreve yeni başlayan 2 Psikolog, 1 Halkla İlişkiler Uzmanı ve 1 Sosyal Çalışmacıdan oluşan heyeti makamında kabul etti.

Bostanbükü Köyünde faaliyet göstermeye başlayan YEDAM’da madde, alkol ve tütün başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla mücadeleye karşı vatandaşlara ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlandıklarını ifade eden Yeşilay Başkanı Karacan, “YEDAM’da sadece tütün, alkol ve madde bağımlılarına hizmet vermiyoruz, internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere de ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyoruz.”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Fuat Gürel, YEDAM’da göreve yeni başlayan personele hayırlı olması temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

YEDAM’a Nasıl Başvurulur: Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak için Danışma Hattı (115)’dan randevu alarak YEDAM’dan hizmet alabilirsiniz.

Kimlere Hizmet Verilir: 12 yaş ve üzerindeki kişilere, tütün, alkol, madde ve internet bağımlılığı konusunda destek almak ya da tedavi olmak isteyenlere, kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet veriliyor. YEDAM’da sunulan tüm hizmetler tamamen gizlilik ilkesi esas alınarak yürütülür ve sunulan tüm hizmetler ücretsizdir. YEDAM hizmetlerini ayaktan sürdürmekte ve randevu sistemi ile çalışmaktadır.

Kimler başvurabilir: Tütün bağımlılığı ile mücadele yöntemlerini öğrenmek isteyenler, Alkol kullanımı fazla olanlar, Madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, Yoğun internet kullanımına bağlı yaşamında sorunlar olanlar.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te hatalı park tepkisi

Karabük’te trafik yoğunluğunun en fazla hissedildiği bölgelerden biri olan Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi üzerinde hatalı park edilen araçlar, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Günün yoğun saatlerinde cadde üzerinde gelişigüzel park edilen araçlar, hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı. Özellikle çift sıra park ve yol kenarına düzensiz bırakılan araçlar, trafik akışını büyük ölçüde yavaşlattı.

Sürücüler, ilerlemekte güçlük çektiklerini belirterek duruma tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise sorunun sık sık yaşandığını ifade etti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman araç kuyrukları cadde boyunca uzadı.

Vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin artırılmasını ve hatalı park yapan sürücülere yönelik daha caydırıcı önlemler alınmasını talep etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin