Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ekim, 2021 09:51 tarihinde yayınlandı
0

YEDAM’dan Vali Gürtel’e ziyaret

Vali Fuat Gürel, Karabük Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İsmail Karacan, Başkan Yardımcısı Ahmet Ustaoğlu ile Yeşilay Danışmanlık Merkezinde (YEDAM) göreve yeni başlayan 2 Psikolog, 1 Halkla İlişkiler Uzmanı ve 1 Sosyal Çalışmacıdan oluşan heyeti makamında kabul etti.

Bostanbükü Köyünde faaliyet göstermeye başlayan YEDAM’da madde, alkol ve tütün başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla mücadeleye karşı vatandaşlara ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlandıklarını ifade eden Yeşilay Başkanı Karacan, “YEDAM’da sadece tütün, alkol ve madde bağımlılarına hizmet vermiyoruz, internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere de ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyoruz.”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Fuat Gürel, YEDAM’da göreve yeni başlayan personele hayırlı olması temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

YEDAM’a Nasıl Başvurulur: Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak için Danışma Hattı (115)’dan randevu alarak YEDAM’dan hizmet alabilirsiniz.

Kimlere Hizmet Verilir: 12 yaş ve üzerindeki kişilere, tütün, alkol, madde ve internet bağımlılığı konusunda destek almak ya da tedavi olmak isteyenlere, kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet veriliyor. YEDAM’da sunulan tüm hizmetler tamamen gizlilik ilkesi esas alınarak yürütülür ve sunulan tüm hizmetler ücretsizdir. YEDAM hizmetlerini ayaktan sürdürmekte ve randevu sistemi ile çalışmaktadır.

Kimler başvurabilir: Tütün bağımlılığı ile mücadele yöntemlerini öğrenmek isteyenler, Alkol kullanımı fazla olanlar, Madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, Yoğun internet kullanımına bağlı yaşamında sorunlar olanlar.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin