Karabük Postası tarafından
20 Temmuz, 2023 10:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yazılım ile geleceğe atılım

DÜZCE(İHA) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, İş-Kur ve Teknopark tarafından geliştirilen, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı dahilinde gerçekleştirilen Yazılım ile Geleceğe Atılım Projesi’nin tanıtımı yapıldı. DTSO’da yapılan tanıtımda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Aksan, “Ortağı olduğumuz Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile bu zamana kadar birçok projede birlikte büyük işler başardık. İlimize, bölgemize birçok kazanımlar sağladık, farkındalık oluşturduk. Bugün tanıtımını yaptığımız yazılım ile gelecek projemizde de Düzce Üniversitemiz ve İş-Kur ile proje ortağıyız. Düzce Üniversitesi ile birçok alanda olduğu gibi projeler konusunda da ortak adımlar atıyoruz. Şu ana kadar olan projelerimiz ile Düzce’ye MARKA’dan 25 Milyon TL’nin üzerinde bir kaynak sağlamış olduk. DTSO olarak ilimize değer üretmeye, katma değer sağlamaya, üreticilerimizi, insan kaynaklarımızı ve girişimcilerimizi bilinçlendirmeye ve geliştirmeye var gücümüzle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. DTSO Proje Koordinatörü Engin Çavuş ve Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara Yazılım ile Geleceğe Atılım Projesinin genel ve teknik sunumlarını gerçekleştirdiler. Fındık üreticilerinin mikro işletmelere dönüşümü projesi imzalandı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın Doğu Marmara Kalkınma Ajansı destekleriyle hazırlamış olduğu bir diğer proje olan Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesinin imzaları atıldı. DTSO Başkan Yardımcısı Cemal Aksan ile MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Yazılım ile Geleceğe Atılım Projesi’nin tanıtım toplantısının sonunda projenin başlatılmasına dair protokole imza attılar. Projenin detaylarının önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan etkinlikle açıklanacağı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Kırışık, TEKNOFEST şampiyonlarını ödüllendirdi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, TEKNOFEST 2025’te dereceye giren öğrencilerle bir ortaya gelerek muvaffakiyet evraklarını takdim etti.
Türkiye’nin en büyük teknoloji şenliği olan TEKNOFEST 2025’te değerli başarılara imza atan Karabük Üniversitesi öğrencileri, Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen merasimde mükafatlarını aldı.
Farklı kategorilerde yarışarak hem Türkiye genelinde hem de memleketler arası platformda ismini duyuran KBÜ ekipleri, özel ödüllerle de muvaffakiyetlerini taçlandırdı.
"Türkiye’de ikinci büyük teknoloji atölyesi kapasitesine sahibiz"
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin elde ettiği başarılardan duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, "Zorlu bir TEKNOFEST sürecini muvaffakiyetle atlattık. Artık bir sonraki evre için hazırlanmalıyız. Bu kapsamda, TÜBİTAK ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 650 metrekarelik bir alanı teknoloji atölyesi olarak tahsis ettik. Bu alanda Türkiye’de en büyük ikinci kapasiteye sahip üniversite pozisyonundayız. Birincilik ise İstanbul Teknik Üniversitesine ilişkin." dedi.
"Hayal gücünüzü zorlayın, sonuç odaklı olun"
Öğrencileri üretkenliğe ve yenilikçiliğe teşvik eden Kırışık, kelamlarını şöyle sürdürdü:
"Teoriye takılıp kalmadan, sonuç odaklı düşünmeliyiz. Hayal gücünüzü sonuna kadar zorlayın. Zira üretebileceğinize inanırsanız, başaramayacağınız hiçbir şey yok."
Törenin sonunda Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, TEKNOFEST’te muvaffakiyet gösteren öğrencilere tek tek muvaffakiyet evraklarını takdim etti. Program, rektörlük binası önünde çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin