\"\"
SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN? - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:33
Güneş 06:58
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:00
Yatsı 20:19
İmsaka son --:--

SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?

ilyaserbayyeni 4
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
21 Aralık, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Birkaç gün önce Yunan basınında bir haber vardı.

WhatsApp Image 2025 12 21 at 12.12.50

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakisin, Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis ile birlikte akşam yemeği dönüşünde trafik polislerinin alkol kontrolüne takıldığı, yapılan testte Miçotakis ve bakanın alkollü olmadığı haberi gazetelerde yer aldı. Bu haber bizim basında da yer buldu. Demokrasi adına biraz da imrenerek okuduk. Yunan başbakanının polislerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiği anın fotoğraflarını görenler vardır. Görüntüler ülkemizde aynı durum yaşansa polislerin başına neler gelebileceği ile ilgili bizi biraz düşündürdü.

Başbakan Miçotakis, Yunan kamuoyunda bir farkındalık yaratmak ve örnek olmak adına
polisleri uygulama alanında ziyaret etmiş de olabilir. Belki de bu bir denetimdi ve Yunan Başkanı polislerden bilgi aldı.
Neticede, gördüğümüz fotoğraf Avrupa ülkeleri ile ülkemizdeki demokrasiyi kıyaslamamız açısından iyi bir örnek oldu.

Polis bizde, Başbakan konumundaki birini yada bakanları geçtim, bir millet vekilini yada sıradan bir ilçenin belediye başkanını durdurup alkolmetre üfletebiliyor mu? Polisin bir siyasetçinin yakınına bile ehliyet, ruhsat sorduğunda yada alkol testi yapmak istediğinde başına neler geldiğinin örnekleri çok.

Bir kaç yıl önce, aracını durduran trafik polisine hakaret ettiği görüntüleri ortaya çıkan bir Milletvekili özür dilemek zorunda kalmıştı.
Bu vekil bir programda “Üzgünüm, orada bir gün dahi bekletilsem kesinlikle o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu. O kelimeleri sarf ettiğim için milletimizden özür diliyorum” demişti.
Hatırlayacaksınız. Olaydan sonra polisler açığa alınmıştı. Milletvekili, “polisleri siz mi sürdürdünüz?” sorusuna ise “Hayır, asla. Kendi amirleri bunu uygun görmüşler. Ben de bu vesileyle öğrendim” yanıtını vermişti.
Video kaydı yapılmasaydı bu olaydan haberimiz bile olmayacaktı!

Zaman zaman basına yansıyan bu tür olaylar son derece üzücü ve düşündürücü .
Polise şerefsiz diyen, darp etmeye çalışan millet vekilleri de gördük. Girin bakın, internette bunların videoları mevcut. Bu yazıyı hazırlarken bir partinin eski ilçe başkanın polise bağırıp hakaret ettiği görüntüleri ibretle ve şaşkınlıkla izledim. Oysaki, polis sadece görevini yapıyordu ve en ufak bir saygısızlık yapmadı.
Ne yazık ki, bu arsızların yaptıkları yanlarına kar kalıyor.

Toplum düzenini sağlamak için zor koşullarda görev yapan kolluk kuvvetlerine teşekkür etmemiz gerekiyor. Ne yazık ki kendini bilmez, makamını hazmedememiş tipler tarafından hakarete ve şiddete uğruyorlar. Haklı oldukları halde sürgün yada meslekten ihraç gibi sonuçlarla karşılaşabiliyorlar.

Sir İsaak Newton’un demokrasi üzerine güzel bir sözü var; “Düşüncelerinden dolayı hakaret gören, aşağılanan insanların yaşadığı toplumda; gerçek demokrasiden söz edilemez.” diyor.
Newton’un bu sözünü yazıma uyarlayarak; “Sırf görevini yaptığı için hakarete uğrayan, aşağılanan insanların yaşadığı bir toplumda gerçek demokrasiden söz edilemez” diyorum.

İlyas Erbay

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yazarın Kaleminden

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Mart Cuma
1447 HİCRİ Ramazan 23
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:33
  Güneş
06:58
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:00
  Yatsı
20:19