Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2018 14:13 tarihinde yayınlandı
0

Yazıköy yolunda asfalt çalışmaları başladı

Yazıköy’ü Safranbolu – Kastamonu yoluna bağlayan bölümde asfalt çalışmaları başladı.

Alt yapısı Özel İdare tarafından tamamlanan yolda Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı bulunan Asfalt Şantiye Şefliği ekipleri asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Yazıköy, malumuz Safranbolu’nun yerli ve yabancı misafirler tarafından en çok ziyaret edilen köyleri arasında. Safranbolu merkez ve mahallelerinde olduğu kadar çalışmalarımıza köylerimizde de aynı hassasiyeti gösteriyoruz.  Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından 2018 asfalt sezonu programında da bu yolun yapımı yer almakta idi” diye konuştu.

İlçe merkezinde aciliyeti olan mahalle, sokak ve caddelerdeki çalışmaların tamamlanması ile program kapsamında İl Özel İdaresi tarafından alt yapısı tamamlanan yolda asfalt serme işlemine başladıklarını kaydeden Ürkmezer” Buradaki çalışmanın ivedilikle bitirilmesi ve yolun hizmete açılması için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İnşallah kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sa2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mayıs, 2026 14:08 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK 20 DAKİKADA GÖLE DÖNDÜ

Karabük’te etkili olan sağanak yağış sağanak yağış sonrası cadde, sokak ve kara yolları sular altında kaldı

Karabük’te etkili olan   şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 20 dakika içerisinde metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğü kentte cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Ani bastıran sağanak nedeniyle yaşam durma noktasına geldi.

Kent merkezinde etkisini kısa sürede artıran yağış, özellikle altyapının yetersiz kaldığı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Ana arterlerde biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar su seviyesinin yükselmesiyle tamamen yolda kaldı, vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Şiddetli yağışın en fazla etkilediği bölgelerde çok sayıda ev, iş yeri ve bodrum katını su bastı. Esnaf dükkanlarına dolan suları tahliye etmeye çalıştığı gözlendi. İhbarlar üzerine AFAD, belediye ekipleri ve itfaiye personeli kent genelinde alarma geçti. Ekipler su baskınlarının yaşandığı bölgelerde tahliye çalışmalarına başlarken, tıkanan mazgalların açılması için yoğun mesai harcadı.

Meteoroloji yetkilileri ise yağışların aralıklarla devam edebileceği uyarısında bulundu. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan etkili olan sağanak ve yamaçlardan gelen sel suları nedeniyle Karabük–Ovacık Karayolu ulaşıma kapandı. Bölgeye sevk edilen karayolları ve belediye ekipleri yolu yeniden ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin