Yaz yağmurunda vatandaşlar sığınacak yer aradı - Karabük Haber Postası
yaz yagmurunda vatandaslar siginacak yer aradi tasrNrG4 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaz yağmurunda vatandaşlar sığınacak yer aradı

Hava sıcaklığının 30 derece olduğu Karabük’te aniden bastıran yağmurda caddeler göle dönerken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer aradı.

Karabük’te öğleden sonra aniden bastıran ve 30 dakika süren sağanakta metrekareye 7 kilogram yağış düştü. Hava sıcaklığının 30 derece olduğu kentte aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalananan bazı vatandaşlar otobüs durakşlarına sığınırken, bazı vatandaşlar ise tentene altlarında ve pasaj girişlerinde kendilerini yağmurdan korumaya çalıştı. Kent merkezinde bazı caddeler göle dönerken, araçlar suyun içinde ilerlemekte güçlük çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 6
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Mart, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te üreticiye %75 hibeli fide desteği

Karabük’te tarımsal üretimi artırmak ve atıl durumdaki arazileri ekonomiye kazandırmak amacıyla önemli bir destek programı hayata geçirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında üreticilere fide desteği sağlanacak.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, destek programı çerçevesinde fide maliyetinin %75’i Bakanlık tarafından karşılanırken, %25’lik kısmı üreticiler tarafından ödenecek.

Destekten yararlanmak isteyen üreticilerin, en geç 05 Nisan 2026 tarihi mesai bitimine kadar İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru şartları arasında ise üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı olmaları yer alıyor.

Yetkililer, proje ile birlikte Karabük’te tarım arazilerinin daha etkin kullanılması, üretim verimliliğinin artırılması ve çiftçilerin desteklenmesinin hedeflendiğini belirtti. Ayrıca üreticilerin detaylı bilgi, teknik destek ve başvuru süreciyle ilgili tüm soruları için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleriyle iletişime geçebileceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin