Reklam
Reklam

Yaz Kur’an Kurslarına Kayıtlar Başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2023 13:09 tarihinde yayınlandı
0

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl düzenlenecek yaz Kur’an kursları için camilerde başvurular alınmaya başladı.

Ülke genelindeki il ve ilçe müftülükleri bünyesinde eğitim verecek Kur’an kursları için kayıtlar 10 Temmuz’a kadar yapılabilecek, kurslar 3 Temmuz’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Yatılı Yaz Kur’an kursları kayıtları da aynı tarihlerde başlayacak, eğitimler 3-28 Temmuz arasında verilecek.

İsteyen öğrenciler 24 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında tekrar kayıt yaptırarak 31 Temmuz’da başlayacak ikinci dönem yatılı yaz Kur’an kurslarına da başvuru yapabilecek.

Cami, kurs veya müftülükler üzerinden yapılacak kayıtlara çocuklar ve gençler başvurabilecek.

Yaz Kur’an kursları eğitimleri 11 Ağustos’ta, yatılı yaz Kur’an kursları birinci dönemi 28 Temmuz, ikinci dönem eğitimleri ise 25 Ağustos’ta sona erecek. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eflani’de Felç Kalan Besici, Vadeli Sattığı Danaların Parasını Alamadığını İddia Etti

18 Haz 2026 12 05 47
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Haziran, 2026 12:06 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Eflani ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından belden aşağısı felç kalan Cengiz Tuna, bakımını yapmakta zorlandığı için vadeli olarak sattığı 7 dananın ücretini alamadığını öne sürerek yetkililerden yardım istedi.

Olay, Eflani ilçesine bağlı Soğucak köyü Cücah Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, 9 Aralık 2022 tarihinde komşusunun cenazesine gitmek üzere yola çıkan Cengiz Tuna, gizli buzlanma nedeniyle otomobilinin kontrolünü kaybetti. Takla atan araçta ağır yaralanan Tuna’nın omuriliği zarar gördü. Geçirdiği ameliyatların ardından belden aşağısı felç kalan Tuna, tekerlekli sandalye kullanmaya başladı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kastamonu Fizik Tedavi Hastanesi’nde uzun süre tedavi gören Tuna’nın ailesi de bu süreçte büyük zorluklar yaşadı. Ailenin en büyük çocuğu olan ve lise 10. sınıfta eğitim gören kızı, babasının bakımını üstlenebilmek ve hayvanlarla ilgilenebilmek için örgün eğitimini bırakarak açık liseye geçti.

Yaşadığı mağduriyeti anlatan Cengiz Tuna, hayvanların bakımını yapmakta zorlandıkları için ellerindeki 7 danayı satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Tuna, “Geçirdiğim kaza sonucu felç kaldım. Hayvanlarımıza bakmakta zorlandığımız için Pınarbaşılı F.T. isimli şahsa, Kurban Bayramı’nda ödenmek şartıyla 7 danamızı teslim ettik. Ancak aradan geçen zamana rağmen paramızı alamadık. Zaten yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı durumdayım. Bir de bu şekilde mağdur edilmemiz bizi daha da zor durumda bıraktı” dedi.

Danaların bedelinin ödenmediğini iddia eden Tuna, jandarma ekiplerine ve yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetinin giderilmesini istedi. Tuna, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.

 

Karabukun Eflani ilcesinde gecirdigi trafik kazasi sonrasi belden asagisi felc kalan Cengiz Tun 1

Bizi sosyal medyadan takip edin