Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2014 06:59 tarihinde yayınlandı
0

Yaz Kur’an Kursları Bugün Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca okulların tatile girmesiyle birlikte düzenlenen yaz kursları  bugün yapılacak açılış programlarıyla başlayacak ve 22 Ağustos’ta sona erecek.

İl Müftüsü Halil Bektaş yaptığı açıklamada; “Bu yıl “Camiye Koşalım, Kur’anla Buluşalım”  sloganıyla yaz kurslarını başlatıyoruz. Bütün mahalle ve köy camileri ile Kuran Kurslarında açılacak yaz kurslarına katılmak isteyen öğrencilerde yaş sınırı aranmamaktadır. Yaz kursları haftada beş gün ve günde üç saat olarak gerçekleştirilecek.

Yaz Kuran Kurslarında, Kuranı Kerim okuma, namaz sureleri ve duaları ile anlamları, inanç, ibadet ve ahlakla ilgili temel dini bilgiler öğretilmektedir.  Öğrencilerin yaz tatilinde olduklarını dikkate alınarak, kurslarımızda çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığımız protokoller çerçevesinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer verilmektedir.

Kurslarda okutulan Elifba, ders kitapları ve Kuranı Kerimler bütün öğrencilere Müftülüğümüzce ücretsiz olarak verilmektedir. Öğrencilerin bilgi ve yaş seviyeleri dikkate alınarak kendilerine uygun sınıflar oluşturulmaktadır.

Temel dini bilgilerin öğrenilmesinde camilerde açılan yaz kursları çok büyük önem arz etmektedir. Bu vesile ile gençler ve çocuklar aynı zamanda cami ile tanışmakta ve buluşmaktadırlar. Bu kurslardan beklenen verimin alınabilmesi için velilerin teşvik edici ve ödüllendirici olmaları büyük öneme sahiptir.

Peygamber Efendimizin “Sizin en hayırlılarınız Kuranı öğrenen ve öğretenlerdir”  hadisi şerifinin kapsamına girmek için öğrencileri, aileleri ve velileri “Camiye Koşalım, Kuranla Buluşalım” seferberliğine davet ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim5 1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Kara yolunda ters istikamette ilerleyen sürücü kamerada

Karabük-Eskipazar kara yolunda ters yönde ilerleyen otomobil sürücüsü faciaya davetiye çıkarırken, karşı yönden gelen araçların sürücüleri ani manevralarla kazadan son anda kurtuldu.
Olay, Mermer Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Ankara istikametine seyir halinde olan sürücüler, kendi şeritlerinde ters yönden hızla gelen otomobili görünce panik yaşadı.
Karşı yönden gelen aracı son anda fark eden sürücüler, ani manevralarla ihtimali kazadan kurtuldu.
Ters yönde ilerleyen sürücünün, hem kendi canını hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye attığı, kilometrelerce bu şekilde ilerledikten sonra gözden kaybolduğu anlar araç içi kamerasına saniye saniye yansıdı.
Görüntülerde, ters yönden gelen otomobili fark eden sürücünün direksiyonu kırarak çarpışmayı önlediği, arka kamera kayıtlarında ise otomobilin kamyonun yanından hızla geçtiği anlar yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin