Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Haziran, 2022 22:05 tarihinde yayınlandı
0

Yaz Kur’an Kursları Başladı

Her yıl binlerce çocuğun ve gencin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, Karabük’teki tüm camiler ile Kur’an kurslarında eğitim öğretim başladı.
yaz Kur’an Kurslarının başlaması nedeniyle  Yenişehir Çamlık Camiinde açılış programı düzenlendi. Programa; İl Müftüsü  Ercan Aksu, İl Müftü Yardımcıları  Mahmut Emin, Merve Yumlu, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü  Erdal Oruçoğlu, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Program Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı yaz Kur’an Kursu açılış programının izlenmesi ile başladı. Daha sonra öğrencilerin dua ve sureler okuması  ve şiir dinletisi büyük bir beğeni ile izlendi.

İl Müftüsü  Ercan Aksu yaptığı konuşmada; “Dünya hayatının süsü olan emanetimiz olan çocuklarımızla Camii ve Kur’an Kurslarımız daha çok güzelleşti, çiçekler açtı. 8 hafta boyunca devam edecek kurslarımızda, Yüce Dinimizi severek öğreneceğiniz, etkinliklerle sosyal gelişiminize katkı sağlayacağınız, güzel ahlakla ve değerlerle dolu bir yaz dönemi geçireceğiniz için şimdiden hepinizi, Kıymetli Anne Babalarımızı  gönülden tebrik ediyor ve Yaz Kur’an Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

Program; hediye takdimi, ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
8 katli is hanindan dusen siva parcalari 2 kisiyi yaraladi LOIVSWdQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

8 katlı iş hanından düşen sıva parçaları 2 kişiyi yaraladı

Samsun’un İlkadım ilçesinde 8 katlı bir iş hanının en üst katındaki dış cephe sıvasının koparak caddeye düşmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Düşen parçanın önce tenteye çarparak hızını kaybetmesi, muhtemel bir facianın önüne geçti.

Olay, Kale Mahallesi Mecidiye Çarşısı üzerinde bulunan Bafra İşhanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın üst katındaki eski dış cephe sıvası henüz belirlenemeyen bir nedenle yerinden koparak aşağıya düştü. Büyük bir gürültüyle gerçekleşen düşme sırasında parça, önce ikinci kattaki bir tenteye çarptı, ardından caddeye savruldu.

O sırada iş hanındaki simit kafeye girmek üzere olan bir kadın ile caddede bulunan başka bir kadın düşen parçaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralılardan G.İ. (52) bacağından yaralanarak olduğu yerde kalırken, diğer yaralı ayakta yapılan müdahalenin ardından hastaneye gitmeyi kabul etmedi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla Samsun Şehir Hastanesi’ne kaldırılan G.İ.’nin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Polis ekipleri, muhtemel yeni parça düşme riskine karşı bölgede güvenlik şeridi çekerek önlem aldı ve vatandaşların iş hanı çevresine yaklaşması engellendi. Binanın dış cephesinde risk oluşturan bölümlerin, uzman ekiplerin yapacağı inceleme sonrası temizlenip temizlenmeyeceğine karar verileceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin