Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Haziran, 2022 22:05 tarihinde yayınlandı
0

Yaz Kur’an Kursları Başladı

Her yıl binlerce çocuğun ve gencin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, Karabük’teki tüm camiler ile Kur’an kurslarında eğitim öğretim başladı.
yaz Kur’an Kurslarının başlaması nedeniyle  Yenişehir Çamlık Camiinde açılış programı düzenlendi. Programa; İl Müftüsü  Ercan Aksu, İl Müftü Yardımcıları  Mahmut Emin, Merve Yumlu, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü  Erdal Oruçoğlu, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Program Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı yaz Kur’an Kursu açılış programının izlenmesi ile başladı. Daha sonra öğrencilerin dua ve sureler okuması  ve şiir dinletisi büyük bir beğeni ile izlendi.

İl Müftüsü  Ercan Aksu yaptığı konuşmada; “Dünya hayatının süsü olan emanetimiz olan çocuklarımızla Camii ve Kur’an Kurslarımız daha çok güzelleşti, çiçekler açtı. 8 hafta boyunca devam edecek kurslarımızda, Yüce Dinimizi severek öğreneceğiniz, etkinliklerle sosyal gelişiminize katkı sağlayacağınız, güzel ahlakla ve değerlerle dolu bir yaz dönemi geçireceğiniz için şimdiden hepinizi, Kıymetli Anne Babalarımızı  gönülden tebrik ediyor ve Yaz Kur’an Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

Program; hediye takdimi, ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sehit arif cakirin adini yasatacak kutuphane hizmete acildi mlUCsgER
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Şehit Arif Çakır’ın adını yaşatacak kütüphane hizmete açıldı

Zonguldak Defterdarlığı tarafından, şehit Jandarma Er Arif Çakır’ın hatırasını yaşatmak amacıyla Gelik İlkokulu’nda yaptırılan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış programına AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Defterdarı Recep Serdar, Kilimli İlçe Başkanı Mustafa Karakoca, Gelik Belde Başkanı Muhammed Bahar ile protokol üyeleri katıldı.

Programda konuşan İl Başkanı Mustafa Çağlayan, geleceğin teminatı olan çocukların bilgiyle buluşmasına katkı sağlayacak bu anlamlı eserin eğitim hayatına önemli değer katacağını ifade etti. Çağlayan, kütüphanenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan Zonguldak Defterdarlığına ve destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Şehitlerin emaneti olan değerlerin yaşatılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Çağlayan, vatan uğruna canını feda eden Şehit Jandarma Er Arif Çakır’ı rahmet, minnet ve dualarla andıklarını belirtti.

Tören, kütüphanenin açılışının gerçekleştirilmesi ve öğrenciler tarafından gezilmesinin ardından sona erdi. Şehidin adını taşıyan kütüphanenin, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunması ve gelecek nesillere ilham olması temennisi dile getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin