Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Haziran, 2022 22:05 tarihinde yayınlandı
0

Yaz Kur’an Kursları Başladı

Her yıl binlerce çocuğun ve gencin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, Karabük’teki tüm camiler ile Kur’an kurslarında eğitim öğretim başladı.
yaz Kur’an Kurslarının başlaması nedeniyle  Yenişehir Çamlık Camiinde açılış programı düzenlendi. Programa; İl Müftüsü  Ercan Aksu, İl Müftü Yardımcıları  Mahmut Emin, Merve Yumlu, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü  Erdal Oruçoğlu, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Program Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı yaz Kur’an Kursu açılış programının izlenmesi ile başladı. Daha sonra öğrencilerin dua ve sureler okuması  ve şiir dinletisi büyük bir beğeni ile izlendi.

İl Müftüsü  Ercan Aksu yaptığı konuşmada; “Dünya hayatının süsü olan emanetimiz olan çocuklarımızla Camii ve Kur’an Kurslarımız daha çok güzelleşti, çiçekler açtı. 8 hafta boyunca devam edecek kurslarımızda, Yüce Dinimizi severek öğreneceğiniz, etkinliklerle sosyal gelişiminize katkı sağlayacağınız, güzel ahlakla ve değerlerle dolu bir yaz dönemi geçireceğiniz için şimdiden hepinizi, Kıymetli Anne Babalarımızı  gönülden tebrik ediyor ve Yaz Kur’an Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

Program; hediye takdimi, ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
caykur genel muduru alim ureticinin cayi bitene kadar alimlarimiz devam edecek ZqxlA3LD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: “Üreticinin çayı bitene kadar alımlarımız devam edecek”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, “150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” dedi.

Çay İşletimleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarında zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle üreticilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin elindeki tüm yaş çayın alınacağını vurguladı. Alim, üreticileri paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Yaş çay kampanyamız devam ediyor. 20 Mayıs’ta kampanyayı açtık. Bu yıl biliyorsunuz hava şartları nedeniyle biraz ötelenme oldu, normal şartlar altında alımlarımız devam ediyor. Bayram tatili 9 gün olması çay dönemine denk gelince, il dışından gelen üreticilerimiz de biraz acele edince oradan gelen bir yoğunluk oldu. Üreticilerimiz gelmişken çayı bitirip gidelim düşüncesiyle yola çıktılar. 19 bin ton stok olunca ister istemez iki günlük çay birikti. Bir gün ara verdik, bugün tekrar alımlarımıza başladık. Çay zaten şimdi tam kıvamına gelmiş durumda. Biz çayın tamamını almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da üreticinin yanındayız. İnşallah tüm çayı alacağız. Üreticimizin de sıkıntı olur, alım durur gibi düşüncesi olmasın. Hiçbir kesintiye uğratmadan hayırlısıyla kampanyamızı bitirmeye çalışacağız” dedi.

Yaş çay alımlarında kampanya süresince 150 bin tonu aşan çay alımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Alim, “Ara vermek zorunda kalıyoruz, kontenjanı hiçbir şekilde 30 kilonun altına düşürmüyoruz. Kapasite belli, işleyeceğimiz çay belli ve çay 24 saatten fazla beklemiyor. Üreticilerimize her zaman söylüyoruz; makineleşmeye karşı değiliz, daha sağlıklı ve rahat çay hasadına karşı değiliz. Fakat acele edip herkes bir günde çayını bitirmeye çalışınca ister istemez sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıyı aşabilmek için arada bir stoklar aşırı derecede yoğunlaşınca ara vermek zorunda kaldık. Birincide 20 bin ton gibi bir stok oluşmuştu. Bunun 24 saat içerisinde işlenmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla çay alımlarımız devam ediyor. 150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin