blank
Berkay Doğan tarafından
27 Haziran, 2025 13:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yaz Kur’an Kursları 30 Haziran’da Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, bu yıl “Her Yaz Yeni Bir Heyecan Cami Çocuk ve Kur’an”  “Yazımda Kur’an Var” sloganlarıyla 30 Haziran’da başlayacak.

Kurslar, 30 Haziran-15 Ağustos tarihleri arasında tek dönem halinde gerçekleştirilecek. Kurslarda Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuk ve gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri hedefleniyor.

Camiler, Kur’an Kursları ve müftülükler tarafından uygun görülen diğer mekanlarda 4-6 yaş grubu çocuklardan, 7-14 ve 15-22 yaş arası gençlere kadar çeşitli yaş guruplarına yönelik Kur’an kursları eğitimleri düzenlenecek. 4-6 yaş ve 7-14 yaş grubu öğrenciler için yarım gün ve tam gün, 10-18 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik ise gündüzlü ve yatılı kurslar imkanlar ölçüsünde gerçekleştirilecek. Karabük İl Müftülüğünden yapılan açıklamada; "Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmek, dini bilgiyle buluşmak, cami ortamını yakından tanımak ve manevi gelişimlerini desteklemek isteyen tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi yaz Kur’an kurslarına davet ediyoruz." denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Mantar toplamaya çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adam 8 saat sonra bulundu

Düzce’de mantar toplamak için ormanlık alana giden 75 yaşındaki adam kayboldu. Gruplar şahsı 8 saatlik arama sonrasında bularak hastaneye kaldırdı.
Olay, Korugöl mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Üçköprü köyü mevkiinde bulunan Korugöl Turizm alanlarında mantar toplamaya çıkan 75 yaşında ki Tahir T.’’den uzun müddet yakınları haber alamayınca durumu jandarma gruplarına bildirdi. Bölgeye ulaşan jandarma grupları AFAD başta olmak üzere mahallî sivil toplum kuruluşlarının da iştiraki ile bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik alan taraması yapılırken, mantar toplamak için ormanda kaybolan 75 yaşındaki Tahir T. takımlarca bulundu. Arazi aracıyla ana yola çıkarılan yaşlı adam, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Tahir T’nin sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin