Reklam
Reklam
yaz kahvesi masterclass jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
25 Temmuz, 2024 11:08 tarihinde yayınlandı
0

Yaz Kahveleri Tutkunları İçin Masterclass Etkinlikleri Başlıyor

Kahve tutkunları için yaz ayları, kahve deneyimlerini yeniden keşfetme ve sıcak günlerde serinlemek için yeni yöntemler arama zamanı. Bu tutkulu kahve severler için Yaz kahveleri üzerine düzenlenen masterclass etkinlikleri başlıyor!
Yaz kahveleri, aromaları ve hazırlama teknikleriyle öne çıkan bu etkinlikler her şehir de olunacağına ilk durağı’nın Ankara olduğunu, kahve tutkunlarına yaz mevsiminde en iyi kahve deneyimini yaşama fırsatı sunuyor. Etkinliklerde, baristaların rehberliğinde yaz kahvelerini nasıl doğru şekilde demleyebileceğinizi, hangi kahve çekirdeklerinin yaz için en uygun olduğunu ve serinletici yaz içecekleri nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.Katılımcılar, uzmanların yönlendirmesiyle pratik yaparak kendi yaz kahve tariflerini oluşturma şansına sahip olacaklar. Ayrıca, kahve kültürü hakkında daha derinlemesine bilgi edinme ve diğer kahve severlerle deneyimlerini paylaşma fırsatını yakalayacaklar.Kahve severler için yaz ayları artık daha da heyecan verici olacak!

(Simge AYKAN)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ssssss
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

Emeklilere TOKİ Tuzağı

Karabük’te emeklileri hedef alan telefon dolandırıcıları, TOKİ’nin indirim kampanyasını kullanarak vatandaşlardan para toplamaya çalıştığı ve  Polis ekiplerinin dikkati sayesinde bazı vatandaşların son anda dolandırılmaktan kurtulduğu ifade edildi

“Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında 81 ilde yürütülen 500 bin sosyal konut projesinden yararlanan emekli vatandaşlar, dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Kendilerini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) görevlisi olarak tanıtan şahısların, özellikle yaşlı vatandaşları telefonla arayarak para talebinde bulunduğu öğrenildi.

Dolandırıcıların, TOKİ’nin zaman zaman düzenlediği yüzde 20-25 indirim kampanyalarını bahane ederek vatandaşlara ulaştıkları belirtildi. Telefonda “İndirim fırsatını kaçırmamak için ödeme yapılması gerekiyor” denildiği, ardından da vatandaşlara IBAN numarası gönderilerek hesaba para yatırmalarının istendiği ifade edildi.

Bu yöntemle çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği öğrenilirken, Karabük’te de benzer olayların yaşandığı bildirildi. Bazı emeklilerin, birikimlerini bozdurarak ödeme yapmaya hazırlandığı ancak polis ekiplerinin dikkati ve zamanında müdahalesi sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtarıldığı kaydedildi.

Yetkililer, TOKİ’nin vatandaşlardan telefon yoluyla IBAN göndererek para talep etmediğini vurgulayarak, resmi ödemelerin yalnızca kurumun duyurduğu bankalar ve resmi kanallar üzerinden yapıldığını hatırlattı. Vatandaşların bilinmeyen numaralardan gelen aramalara karşı dikkatli olması, telefonda kişisel bilgi paylaşmaması ve doğruluğundan emin olunmayan hesaplara kesinlikle para göndermemesi gerektiği belirtildi.

Emniyet birimleri ayrıca özellikle yaşlı vatandaşların bu tür yöntemlerle daha kolay hedef seçildiğine dikkat çekerek ailelere önemli görev düştüğünü ifade etti.  Emeklilerin telefonla gelen “acele ödeme”, “indirim fırsatı”, “hesap güncelleme” gibi talepler karşısında yakınlarına veya resmi kurumlara danışmadan işlem yapmaması gerektiğini ifade edilirken, benzer yöntemlerle dolandırıcılık girişimine maruz kalan vatandaşların en yakın emniyet birimine başvurmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin