Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 13:22 tarihinde yayınlandı
0

Yaz Gençlik Kamplarına Başvurular Başladı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin beraberce yeni keşiflere çıkacağı Yaz Gençlik Kamplarına  başvuruların başladığını söyledi.

Güven yaptığı açıklamada; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızca gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini temin etmek amacıyla gençlik kampları düzenlenmektedir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ulusal Yaz Gençlik Kamplarımız birçok kamp merkezimizde düzenlenecek olup, tüm masrafları (ulaşım, iaşe ve ibate giderleri) tamamıyle Gençlik ve Spor Bakanlığımızca karşılanmaktadır.

Bu kapsamda gençlerimiz https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresinden başvuru yapmaları onlara güzel bir yaz tatili imkanı sağlayacaktır.

Başvuru “GencizBiz” uygulaması üzerinden veya Öğlebeli Mahallemizde bulunan Karabük Gençlik Merkezine şahsen giderek de başvuru yapılabilir.(12-25 yaş gençlerimiz içindir)” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 14:34 tarihinde yayınlandı
0

BU KEZ “CEZA” DEĞİL “CAN” İÇİN DURDURDULAR!

Karabük’ün en işlek noktalarından biri olan Kemal Güneş Caddesi, bu kez alışılmışın dışında bir “denetim” ve farkındalık etkinliğine sahne oldu. Karayolu Trafik Haftası kapsamında kurulan standlar, hem görsel olarak hem de verilen mesajlarla caddeden geçenlerin ilgisini topladı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü, güçlerini Kemal Güneş Caddesi’nde birleştirdi. Trafik polisleri ve sağlık ekiplerinin omuz omuza verdiği standlar, sadece bilgilendirmekle kalmadı, sergilenen disiplin ve güler yüzle Karabüklülerden tam not aldı.

Polisler ve halk bir arada

Caddede devriye atan trafik polisleri bu kez radar değil, nezaket kurdu. Hız yapan araçları değil, dalgın yürüyen yayaları durduran ekipler; “Ehliyet ruhsat lütfen” yerine “Kemeriniz her zaman takılı mı?” ve “Yaya önceliğine dikkat ediyor muyuz?” sorularını yöneltti. Polislerin bu samimi yaklaşımı karşısında şaşıran vatandaşlar, ekiplerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Polislerin yüz tanıma sistemli yaka kamerası vatandaşların ilgisini çekti. Yüz kamerası ile kişi bilgilerinin anlık olarak tablete düştüğü görüldü. Alkollü sürücünün görüşünü simüle eden özel gözlükler vatandaşlara denetildi. Gözlüğü takan vatandaş önündeki topa vurmakta bile zorlandı.

Sağlık ve Güvenlik Tek Yürek

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri ise trafik kazalarında ilk yardımın hayati önemini vurgularken, polis ekipleriyle kurdukları eşgüdümlü stant sayesinde caddede adeta bir “güvenlik ve sağlık koridoru” oluşturdu.

Esprili Uyarı: “Durduk ama Bu Sefer Ceza Yok!”

Standın önünden geçen bir vatandaşın, “Eyvah, yaya olarak da mı radara girdik?” esprisine bir trafik polisinin, “Bu radar sadece güvenli yarınları gösteriyor, ceza yok bilinçlenmek var!” cevabını vermesi çevredekilere keyifli anlar yaşattı.

Karabük Emniyetli, Gönüller Rahat!

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün profesyonel duruşu ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleşen etkinlik, “Trafikte her yıl daha iyiye” mottosunun sadece bir slogan değil, Karabük’te bir yaşam biçimi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin