Yaylanın Sultanları, 2024 Hareketlilik Yılı’nda yine sahaya çıktı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’de, ‘Yaylanın Sultanları’ olarak ünlenen ve yayınladıkları video milyonlarca kez izlenen yayla kızları, 2024 Hareketlilik Yılı için tekrar sahaya çıkarak herkesi spora davet etti.
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Kirazlık köyünün denizden 2 bin 300 metre yükseklikte yer alan Kirazlık Yaylası’nda yaşayan ve Kadın Milli Voleybol Takımı’na verilen ’Filenin Sultanları’ isminden esinlenerek ’Yaylanın Sultanları’ adını alarak ünlenen yayla kızları, tekrar sahaya çıktı.
2021 yılında yaylalarında voleybol oynarken kaydedip paylaştıkları videonun milyonlarca kez izlenmesiyle ünlenen ve özellikle kız çocuklarını spora teşvik eden ‘Yaylanın Sultanları’, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından ilan edilen ‘2024 Hareket Yılı’na dikkat çekmek için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte bir araya geldi.
Yer yer sisin hakim olduğu, yer yer de güneşin kavurduğu yayla üzerinde hayvan sesleri ve temiz hava eşliğinde voleybol oynayan yayla kızları, 2024 Hareketlilik Yılı’nda herkesi spor yapmaya davet etti.

Sevim Turan: “Yağmurda, çamurda, karda herkesi spora davet ediyoruz”
İzlenme rekorları kıran videolarıyla ünlendiklerini söyleyen Sevim Turan, “2021 yılında izlenme rekorları kıran bir voleybol videosu çekmiştik. Toplamda 60 milyona yakın bir izlenme yakalamıştık. 2024 Hareketlilik Yılı’nda yine yaylamızdayız. Aynı ekiple yağmurda çamurda, karda kışta yine voleybolumuzu oynuyoruz. Herkesi 2024 Hareketlilik Yılı’nda spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Osman Yılmazer: “Spora teşvik noktasında önemli bir farkındalık oluşturdular”
‘Yaylanın Sultanları’ videosunun 60 milyon izlenerek spora farkındalık noktasında çok önemli bir iş başardığını ifade eden Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Osman Yılmazer, “Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, 2024 yılını ’Hareketlilik Yılı’ ilan etti. Kirazlık Yaylası’nda bir grup genç, 2021 yılında bir video paylaşmıştı sosyal medyada. 60 milyona yakın bir izlenme almıştı. Çok güzel bir farkındalık oluşturdular. 2 bin 300 metre rakımlı bir yayla burası. 2024 Hareketlilik Yılı’nda herkesi spora davet ediyoruz” diye konuştu.
Serpil Turan da herkesi spora davet ederek, duygularını şu sözlerle aktardı:
“Biz bu yaylada zaten sürekli kendi yaptığımız sahada voleybol oynuyorduk. 2021 yılında bir video çektik ve paylaştık milyonlarca izlendi böyle bir şey beklemiyorduk. Hareketlilik Yılı dolayısıyla yine yaylamızdayız, herkesi spora davet ediyoruz.”

KBÜ’nün lisansüstü eğitimdeki dijital devrimi ’LEOS’ kullanıma sunuldu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme maksadıyla hayata geçirdiği "LEOS" üç pilot ana bilim kolunda kullanıma sunuldu.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak prestijiyle 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından faal olarak kullanılmaya başlandı.
LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı birinci andan itibaren tüm süreçleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik denetim etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem süratle benimsendi.
LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kağıt periyodu sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, öteki yazışmalar için farklı programlara muhtaçlık duyulmadan direkt LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, sırf bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, birebir vakitte süratli ve yanlışsız işleyişi mümkün hale getiriyor.
Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin öteki ana bilim kısımlarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin muvaffakiyetle çalıştığını vurgulayarak, "Üç pilot ana bilim kolumuzdaki tüm süreçler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç büsbütün otomatize edildi" dedi.
Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: "LEOS, yalnızca Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak ihtilal niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için hakikaten gurur verici."
Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın takviyesinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, "Bize inandı, dayanak verdi, tüm enstitü çalışanı ismine kendisine şükranlarımızı sunuyoruz." sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.