Reklam
Reklam
yaylada kaybolan 14 yasindaki kiz cocugu 12 saat sonra bulundu PwYScO7H jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Yaylada kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu 12 saat sonra bulundu

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yaylada kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu ekiplerin 12 saat süren çalışmasıyla bulunarak ailesine teslim edildi.

Olay, Şiran ilçesi Yedibölük Köyü Bezigrançukuru Yaylası’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çobanlık yapan ailesiyle birlikte Şanlıurfa’dan Bezirgançukuru Yaylası’na gelen G.Ç. (14), dün öğle saatlerinde abileriyle birlikte gezintiye çıktığı esnada yolu karıştırarak kayboldu.

14 yaşındaki G.Ç.’yi bulamayan ailesi durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi. Kayıp ihbarı üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. İz takip köpeği ve termal kameralı drone desteğiyle sürdürülen aramaların 12’nci saatinde kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu jandarma ve AFAD ekipleri tarafından Çavlan Köyü Yaylası’nda bulundu.

Yaylaya sis çökmesi nedeniyle yolunu bulmaya çalışırken bölgeden daha da uzaklaştığı belirlenen G.Ç. yapılan sağlık kontrollerinin ardından ailesine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ogrencileri bozok film festivalinden iki odulle dondu 5gEvsQXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.

Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.

Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.

Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.

“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.

Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin