Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yaylada kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu ekiplerin 12 saat süren çalışmasıyla bulunarak ailesine teslim edildi.
Olay, Şiran ilçesi Yedibölük Köyü Bezigrançukuru Yaylası’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çobanlık yapan ailesiyle birlikte Şanlıurfa’dan Bezirgançukuru Yaylası’na gelen G.Ç. (14), dün öğle saatlerinde abileriyle birlikte gezintiye çıktığı esnada yolu karıştırarak kayboldu.
14 yaşındaki G.Ç.’yi bulamayan ailesi durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi. Kayıp ihbarı üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. İz takip köpeği ve termal kameralı drone desteğiyle sürdürülen aramaların 12’nci saatinde kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu jandarma ve AFAD ekipleri tarafından Çavlan Köyü Yaylası’nda bulundu.
Yaylaya sis çökmesi nedeniyle yolunu bulmaya çalışırken bölgeden daha da uzaklaştığı belirlenen G.Ç. yapılan sağlık kontrollerinin ardından ailesine teslim edildi.


Yaylada kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu 12 saat sonra bulundu
Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis’te kazı çalışmaları başladı
Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Kazılarda Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda tespit edilen yeni yapının ortaya çıkarılması hedeflenirken, ortaya çıkarılan sarayın kabul salonundaki mozaikler de bu yıl restore edilerek ziyarete açılacak.
Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait önemli kalıntılarıyla dikkat çeken Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Bu yıl kazılar, Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda belirlenen yeni bir alanda yoğunlaştırılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, geçmiş yıllarda yapılan jeoradar araştırmalarında tespit edilen yeni yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Küçük bir ekiple sezonu açtıklarını ifade eden Çelikbaş, hedeflerinin söz konusu yapının kazısını bu yıl içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Hadrianopolis’te her yıl yeni bir yapıyı ortaya çıkarıp restorasyonunu tamamlayarak ziyaretçilere açmayı amaçladıklarını dile getiren Çelikbaş, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti. Çelikbaş, “Diğer bir önemli bizim çalışma noktamız ise geçen yıl ortaya çıkarmış olduğumuz saray yapısının bir bölümü olan kabul salonunun zemin mozaiklerinin bu yıl restorasyonunu tamamen bitirip, yine ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Son yıllarda tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle Hadrianopolis’e olan ilginin önemli ölçüde arttığını vurgulayan Çelikbaş, antik kentin akşam saatlerinde dahi ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Çelikbaş, kazı ekibinin önümüzdeki yıllarda da Hadrianopolis’e yeni yapılar ve teşhir alanları kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

