Reklam
Reklam
YA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 10:35 tarihinde yayınlandı
0

Yaylada hayvanlarıyla mahsur kalan vatandaş kurtarıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaylada hayvanlarıyla birlikte karda mahsur kalan bir vatandaş ekiplerin çalışmalarıyla kurtarıldı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaylada hayvanlarıyla birlikte karda mahsur kalan bir vatandaş ekiplerin çalışmalarıyla kurtarıldı.
İlçeye bağlı Akkışla Köyü’ne 8 kilometre uzaklıktaki Uluyayla’da hayvancılık yapan bir vatandaş kar nedeniyle hayvanlarıyla birlikte mahsur kaldı.
İhbar üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, zorlu hava ve arazi şartlara rağmen hızlı ve özverili bir çalışma gerçekleştirerek bölgeye ulaştı.
Yer yer yaklaşık 50 santimetre karın bulunduğu yaylaya ulaşan ekipler vatandaşın güvenliğini sağlayarak hayranlarıyla birlikte tahliyesini gerçekleştirdi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin