Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yayla yollarında karla mücadele çalışmaları sürüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan mahalle ve yayla yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.
Trabzon’da özellikle kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerde teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ulaşıma kapanan yollara müdahale ediyor. Kar nedeniyle ulaşıma kapanan Çarşıbaşı’nın Şahinli, Köprübaşı’nın Köşk, Taşlı, Yangın, Kovuktaş, Sürmene’nin Gangel, Şalpazarı’nın Alaca, Düzköy’ün Kadırga, Derinoba, Fengo, Alazlı, Beypınarı, Hırsafa, Hayrat’ın Mesoraş, Yomra’nın Sırganlı, Çaykara’nın Mahtala, Maçka’nın Ambarlı, Mincanos ve Kazıklı yaylalarında karla mücadele çalışması gerçekleştirildi. Kapanan yollar yeniden ulaşıma açıldı. Ayrıca Köprübaşı ilçesinin Seslikaya Yaylası’nda mahsur kalan arabaları kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Hayrat ilçesi Göksel Mahallesi’nin kardan dolayı kapanan yolu da ulaşıma açılarak vatandaşların mağdur olmasının önüne geçildi.

"Olumsuz hava koşullarında yolculuk yapmayın"
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz, yoğun kar yağışından dolayı kapanan mahalle ve yayla yollarında çalışmalara aralıksız devam ediyor. Ulaşımda aksaklık yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için her türlü önlem alınmıştır. Vatandaşlarımız olumsuz hava koşullarında yayla yollarını kullanmaktan kaçınmalıdır. Herhangi olumsuz bir durumda Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi’nin (TİKOM) Alo 153 hattına bilgi verilmesi yeterlidir" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yaşı Küçük Kızı Taciz Etti, “Alkollüydüm, Hatırlamıyorum” Dedi

Karabük'te şehir içi yolcu minibüsünde 18 yaşından küçük bir kıza yönelik taciz olayı güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Merkez-5000 Evler hattındaki bir minibüste meydana geldi. Yaklaşık 5 ay önce minibüse yolcu olarak binen Z.K. isimli şahıs, 18 yaşından küçük kız yolcunun yanına oturdu. Şahıs bir süre sonra genç kızı taciz etti. Genç kızın tepki vermesi üzerine şahıs araçtan inerek olay yerinden uzaklaştı. O anlar anlar araç içi güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Durumu fark eden genç kızın şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan polisler, tespit ettikleri şüpheli Z.K.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 1 ay hapiste kalan şahsın serbest bırakıldığı öğrenildi. Şüpheli Z.K.'nin mahkeme ifadesinde olay anını hatırlamadığını belirtti.

Olay günü mesai bitiminin ardından arkadaşıyla birlikte alkol aldığını ifade eden Z.K., "Alkol bittikten sonra evime gitmek üzere terminalden ön kısmındaki otobüs durağına geçtim. Eve gitmek için minibüse bindim. Bir bayanın yanına oturdum. Bana verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yanımda oturan bayana elle tacizde bulunmuşum. Çok alkollü olduğum için yaptığım hareketleri hatırlayamıyorum" dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin