Yayla yollarında karla mücadele çalışmaları sürüyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Yayla yollarında karla mücadele çalışmaları sürüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan mahalle ve yayla yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon’da özellikle kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerde teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ulaşıma kapanan yollara müdahale ediyor. Kar nedeniyle ulaşıma kapanan Çarşıbaşı’nın Şahinli, Köprübaşı’nın Köşk, Taşlı, Yangın, Kovuktaş, Sürmene’nin Gangel, Şalpazarı’nın Alaca, Düzköy’ün Kadırga, Derinoba, Fengo, Alazlı, Beypınarı, Hırsafa, Hayrat’ın Mesoraş, Yomra’nın Sırganlı, Çaykara’nın Mahtala, Maçka’nın Ambarlı, Mincanos ve Kazıklı yaylalarında karla mücadele çalışması gerçekleştirildi. Kapanan yollar yeniden ulaşıma açıldı. Ayrıca Köprübaşı ilçesinin Seslikaya Yaylası’nda mahsur kalan arabaları kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Hayrat ilçesi Göksel Mahallesi’nin kardan dolayı kapanan yolu da ulaşıma açılarak vatandaşların mağdur olmasının önüne geçildi.

“Olumsuz hava koşullarında yolculuk yapmayın”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ekiplerimiz, yoğun kar yağışından dolayı kapanan mahalle ve yayla yollarında çalışmalara aralıksız devam ediyor. Ulaşımda aksaklık yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için her türlü önlem alınmıştır. Vatandaşlarımız olumsuz hava koşullarında yayla yollarını kullanmaktan kaçınmalıdır. Herhangi olumsuz bir durumda Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi’nin (TİKOM) Alo 153 hattına bilgi verilmesi yeterlidir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
koye inen kurt surusu kamerada 7aA7Nx6F
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Köye inen kurt sürüsü kamerada

Çorum’un Alaca ilçesinde köye inen kurt sürüsü, vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Olay, Alaca ilçesi Tutluca köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, doğada yiyecek bulamayıp aç kaldığı tahmin edilen kurtlar, köyün içine kadar indi. Köyün sokaklarında yiyecek arayan kurtları fark eden bir vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde, sokak aydınlatmasının altında bir süre yürüyen kurtların daha sonra bölgeden uzaklaştığı görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin