blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yayla sakinleri imece usulü çalışarak bozkırı ormana dönüştürdü

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde yaşayan Hebüllü Mahallesi sakinleri, mahalleleriyle birebir ismi taşıyan yaylalarında 25 yılda 25 bin çam fidanı dikerek 50 dönümlük bir orman oluşturdu.
Hebüllü Mahallesi sakinleri, imece yoluyla örnek bir etraf çalışmasına imza attı. Mahalle sakinlerdi yaylalarındaki 50 dönümlük araziyi 25 yıl boyunca ağaçlandırarak toplam 25 bin çam fidanını toprakla buluşturdu. Yıllar süren emek sayesinde bölge, adeta doğal bir orman görünümüne kavuştu. Yalnızca ağaçlandırma çalışmalarıyla yetinmeyen mahalle sakinleri, kendi imkânlarıyla yaylalarına Ordu vilayet hududundan yaklaşık 5 kilometrelik çizgi çekerek su getirdi. Güçlü arazi koşullarına karşın el birliğiyle yürütülen çalışma hem tabiata hem de bölge hayatına katkı sağladı.
Mahalle sakinleri doğayı muhafaza şuuruyla hayata geçirdikleri çalışma ile gelecek jenerasyonlara yeşil bir miras bırakmak istediklerini söylediler.
"50 dönümde 25 bin çam ağacını toprakla buluşturduk"
İmece metoduyla yaylalarına su ve çam ormanı kazandırdıklarını söyleyen yöre sakinlerinden Kemal Arslan, "50 dönüm kadar yeri ağaçlandırdık. Çamları devletten talep ettik. Vatandaşlarımızın da yardımıyla tabiatla buluşturduk. 25 bin kadar çam ağacımız yetişti. Karşı taraf Ordu vilayetidir. Ortadan geçen ırmak Ordu ile sonumuzu kesiyor. Çok hoş oldu. Herkes geldi kurcaladı ve göz yaşı kadar suyumuz yoktu. Karşıdaki Ordu ilinin hudutlarından kendi imkanlarımızla su getirdik gecede gündüz de akıyor. Kazma küreklerle yaşlı genç bayan erkek demeden herkesin yardımıyla suyu getirdik" dedi.
"Kazma küreklerle suyumuzu imece adabı getirdik"
Kazma ve küreklerle yaylaya imece tarzı suyu getirdiklerini söyleyen Hebüllü sakinlerinden Osman Karaboğa ise "İmece yöntemiyle 25 bin çam ağacını burayla buluşturduk. Suyu getirirken de kepçe işlemediği için kazma küreklerle suyumuzu getirdik. Artık çok hoş sularımız akıyor" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Aralık, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu’nun annesi Sebahat Sarıalioğlu son yolculuğuna uğurlandı

1. Lig Kulüpler Birliği ve İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun annesi Sebahat Sarıalioğlu, Trabzon’un Of ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Sebahat Sarıalioğlu için Of ilçesindeki Çarşıbaşı Büyük Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan namazın ardından Sarıalioğlu’nun cenazesi, aile kabristanında toprağa verildi.
Cenaze törenine Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcıları Taner Saral ve Kemal Ertürk’ün yanı sıra Sarıalioğlu ailesinin yakınları ve spor camiasından isimler katıldı. Sarıalioğlu ailesi, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin