Reklam
Reklam
yavru ayilarin karda oyun keyfi kameralara takildi Pu4eqMmR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Yavru ayıların karda oyun keyfi kameralara takıldı

Gümüşhane’de karla kaplı ormanda oyun oynayan anne ayı ve yavruları Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü kameralarına takıldı.

Doğa Muhafaza ve Ulusal Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün toplumsal medya hesaplarından yayınlanan ve büyük ilgi gören imgelerde anne ayının yavrularıyla birlikte karla kaplı ormanda yuvarlanarak oyun oynadığı anlar yer aldı.

Görüntüler “Karla kaplı ormanda anne ve yavru ayılar sevinçle yuvarlanıp oynuyor; bize de sevinçlerine ortak olmak düşüyor. “Yaşat-Koru-Sev” iletisiyle paylaşılırken, DKMP yetkilileri, yaban hayatının korunmasının ehemmiyetine dikkat çekerek tabiatın istikrarını muhafazanın tüm canlılar için hayati olduğunu vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kurupelit marinadaki deniz marulu sorununa nester 345 bin metrekup dip camuru temizlenecek FLZx5VIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kurupelit Marina’daki “deniz marulu” sorununa neşter: 345 bin metreküp dip çamuru temizlenecek

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Kurupelit Marina’da zamanla oluşan dip çamuru ve sığlaşmanın neden olduğu çevresel sorunların giderilmesi amacıyla kapsamlı dip tarama çalışması başlatılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek proje kapsamında yaklaşık 345 bin metreküp dip malzemesi deniz tabanından çıkarılacak.

Karadeniz’in önemli kıyı alanlarından biri olan Kurupelit Yat Marinası’nda bir süredir deniz yüzeyinde görülen ve halk arasında “deniz marulu” olarak bilinen yosun tabakası ile kötü koku oluşumu, bölgedeki vatandaşların şikayetlerine neden olmuştu. Özellikle kıyıya yakın alanlarda yoğunlaşan yosun tabakasının, dipte biriken organik malzeme ve sığlaşmadan kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, marina içerisindeki su sirkülasyonunu artırmak, kötü koku oluşumunu önlemek ve seyir güvenliğini sağlamak amacıyla dip tarama projesi için harekete geçti. 10 Haziran’da ihalesi gerçekleştirilecek proje kapsamında marina tabanındaki yaklaşık 345 bin metreküp dip çamuru ve çeşitli malzemeler temizlenecek.

Gerçekleştirilecek çalışmayla birlikte hem marina içindeki su kalitesinin artırılması hem de çevresel görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Yetkililer, dip temizliği sonrasında marina çevresindeki ekolojik dengenin olumlu yönde etkilenmesinin beklendiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin