Gümüşhane’de karla kaplı ormanda oyun oynayan anne ayı ve yavruları Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü kameralarına takıldı.
Doğa Muhafaza ve Ulusal Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün toplumsal medya hesaplarından yayınlanan ve büyük ilgi gören imgelerde anne ayının yavrularıyla birlikte karla kaplı ormanda yuvarlanarak oyun oynadığı anlar yer aldı.
Görüntüler “Karla kaplı ormanda anne ve yavru ayılar sevinçle yuvarlanıp oynuyor; bize de sevinçlerine ortak olmak düşüyor. “Yaşat-Koru-Sev” iletisiyle paylaşılırken, DKMP yetkilileri, yaban hayatının korunmasının ehemmiyetine dikkat çekerek tabiatın istikrarını muhafazanın tüm canlılar için hayati olduğunu vurguladı.


Yavru ayıların karda oyun keyfi kameralara takıldı
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

