Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Şubat, 2023 10:25 tarihinde yayınlandı
0

Yatırımlara Uygulanan Teşvikleri Bilgilendirme Semineri Sona Erdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası  (TSO) ev sahipliğinde düzenlenen “Uygulanan Teşvikler ve Son Gelişmeler” konulu seminer sona erdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ‘’Ülkemizde Yatırımlara Uygulanan Teşvikler ve Son Gelişmeler’’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Düzenlenen seminer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teşvik uygulama ve yabancı sermaye Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Yurdal Şahin’in bilgilendirmeleriyle gerçekleşti.

Devletin genel ve bölgeler bazında verilen yatırım teşviklerinin anlatıldığı seminere kurum müdürleri, oda başkanları, TSO yönetim ve meclis üyeleri ile oda üyeleri katıldı.

Yapılan bilgilendirme sunumunun ardından soru cevap bölümü yapılarak seminer sona erdi.

Seminer sonunda Dr. Mehmet Yurdal  Şahin Karabük TSO tarafından başlatılan ‘’3 Nisan Sanayi Günü Olsun’’ imza kampanyasını desteklediğini belirterek,  kampanyaya imza attı.

Karabük  TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz vermiş olduğu bilgilerden ve imza kampanyasına göstermiş olduğu desteğinden dolayı Şahin’e teşekkür ederek ziyareti dolayısıyla hediye takdiminde bulundu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
araklisporda tarihi cezaya tepki VrJkeUgv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Araklıspor’da tarihi cezaya tepki

Futbola olan ilgisi ve tutkusu ile bilinen Trabzon’da geçtiğimiz ay Araklıspor ile Beşikdüzüspor arasında oynanan Süper Amatör Lig karşılaşmasının ardından Araklıspor’a verilen ağır cezalar tepkiye neden ıldu.

BAL Ligi’ne yükselme adına final niteliği taşıyan Araklıspor-Beşikdüzüspor karşılaşması, 29 Nisan günü Akyazı Stadı’nda oynandı. Hakem kararları zaman zaman tribünlerde tepkilere sahne olsa da herhangi bir olay yaşanmadan karşılaşma 1-0 Araklıspor’un uzatma anlarında bulduğu golle sona erdi.

Karşılaşmanın ardından taraflar dostane şekilde sahadan ayrılırken, hakem veya futbolculara saldırı olmadığı, yabancı madde atılmadığı ve statta hiçbir zararın oluşmadığı belirtildi.

Ancak maçtan yaklaşık 15 gün sonra Araklıspor camiasına yönelik ağır yaptırımlar uygulanması büyük tepki çekti.

13 kişiye ceza

Takımdan 3 futbolcu, 3 yönetici ve 1 antrenörün de aralarında bulunduğu toplam 13 kişiye; 1 yıl hak mahrumiyeti, para cezası, maç günlerinde polis merkezine giderek imza verme zorunluluğu getirildi.

İddialara göre kararın gerekçesi olarak taraftarı taşkınlığa teşvik etmek, gerginliğe zemin hazırlamak, güvenlik güçlerine zorluk çıkarmak, itirazlarda bulunmak ve polis uyarılarına rağmen maç sırasında görüntü kaydı almak gibi suçlamalar gösterildi.

Konu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelirken, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi karara tepki gösterdi.

Başkan Çebi yaptığı açıklamada “Araklıspor finale yaklaştı. Ben de o maçta oradaydım. Taraftarlarımıza, yöneticilerimize, kulüp başkanımıza ve futbolcularımıza çok ağır cezalar verildi. Bu konuda yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin