Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Yatırım yönlendirmesi yöntemiyle 384 bin TL dolandırdılar

İnternet üzerinden yatırım yönlendirmesi yöntemiyle 384 bin lira vurgun yapan şebeke çökertildi. Gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’nün başka bir dolandırıcılık olayından cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Geçen yıl 25 Mayıs’ta meydana gelen nitelikli dolandırıcılık olayının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri savcılık koordinesinde kapsamlı bir çalışma başlattı.

Mağdur kişinin internet üzerinden bir yatırım uygulamasına üye olduğu ve kendilerini yatırım şirketinin yöneticisi olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile toplamda 384 bin lirayı kendisine verilen IBAN hesaplarına gönderdiğini, daha sonra ise yatırım yaptığı uygulamadaki para miktarının sıfırlanarak dolandırıldığını bildirmesi üzerine ekipler harekete geçti. Banka hesap hareketlerinden paravan şirketleri tespit eden ekipler, kurulan sistemdeki paraların nakil yollarını belirledi. Kamera görüntüleri ve araştırmalar sonucu 14 kişilik bir şebeke tespit edildi. Ekipler 19 Aralık’ta İstanbul, Malatya ve Nevşehir’de 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Olayla ilgili 14 şüpheliden 8’i yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslardan 4’nün başka bir dolandırıcılık suçundan cezaevinde yattığı belirlenirken 2 şüphelinin ise ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda şirkete ait belgeler, çekler, tahsilat makbuzları ve irsaliye evrakları 4 adet dizüstü bilgisayar, 3 tablet, 12 cep telefonu, 3 flash bellek, 1 hard disk, sim kartlar ve muhtelif banka kartları ele geçirildi.

Bartın’a getirilen 8 şüpheli, ifade ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye götürüldü. Savcılığa çıkartılan şüphelilerin buradaki ifade ve işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda narkotikten pes pese operasyon gozaltina alinan 8 kisi adliyeye sevk edildi lsrcrAvw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da narkotikten peş peşe operasyon: Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun’da narkotik ekiplerince Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ile 275 bin 800 TL ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon düzenlendi. Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 600 gram skunk, 6 adet extacy hap, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 275 bin 800 TL ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

İlkadım ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise M.G.Ö. (17), K.D., M.İ.H. ve Y.Y.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 700 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Aynı ilçede gerçekleştirilen diğer operasyonda da E.A. ve Y.E.K.’nin üzerleri ile ikametlerinde yapılan aramada 183 adet sentetik ecza bulundu. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, toplam 8 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin