Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Yatırım yönlendirmesi yöntemiyle 384 bin TL dolandırdılar

İnternet üzerinden yatırım yönlendirmesi yöntemiyle 384 bin lira vurgun yapan şebeke çökertildi. Gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’nün başka bir dolandırıcılık olayından cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Geçen yıl 25 Mayıs’ta meydana gelen nitelikli dolandırıcılık olayının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri savcılık koordinesinde kapsamlı bir çalışma başlattı.

Mağdur kişinin internet üzerinden bir yatırım uygulamasına üye olduğu ve kendilerini yatırım şirketinin yöneticisi olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile toplamda 384 bin lirayı kendisine verilen IBAN hesaplarına gönderdiğini, daha sonra ise yatırım yaptığı uygulamadaki para miktarının sıfırlanarak dolandırıldığını bildirmesi üzerine ekipler harekete geçti. Banka hesap hareketlerinden paravan şirketleri tespit eden ekipler, kurulan sistemdeki paraların nakil yollarını belirledi. Kamera görüntüleri ve araştırmalar sonucu 14 kişilik bir şebeke tespit edildi. Ekipler 19 Aralık’ta İstanbul, Malatya ve Nevşehir’de 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Olayla ilgili 14 şüpheliden 8’i yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslardan 4’nün başka bir dolandırıcılık suçundan cezaevinde yattığı belirlenirken 2 şüphelinin ise ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda şirkete ait belgeler, çekler, tahsilat makbuzları ve irsaliye evrakları 4 adet dizüstü bilgisayar, 3 tablet, 12 cep telefonu, 3 flash bellek, 1 hard disk, sim kartlar ve muhtelif banka kartları ele geçirildi.

Bartın’a getirilen 8 şüpheli, ifade ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye götürüldü. Savcılığa çıkartılan şüphelilerin buradaki ifade ve işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru labsis ile laboratuvar surecleri dijital ortamda yonetilecek wkZJeuB1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ LABSİS ile laboratuvar süreçleri dijital ortamda yönetilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından laboratuvar süreçlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yerli laboratuvar bilgi sistemi geliştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dijitalleşme çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını güncelleyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda laboratuvar süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla BARÜ LABSİS (Laboratuvar Bilgi Sistemi) hayata geçirildi. BARÜ Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde geliştirilen LABSİS; analiz talebi, numune yönetimi, randevu işlemleri, finansal süreçler, faturalandırma, sonuç raporlama ve cihaz yönetimi gibi süreçlerin tek merkezden dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

BARÜ personelinin öz kaynaklarıyla geliştirdiği LABSİS’in kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlaması, üniversiteler arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor. Teknolojik altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen BARÜ, uygulamayı talep eden üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunacak.

Dijitalleşmenin yükseköğretim kurumları için önem taşıdığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, laboratuvar süreçlerini daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturan BARÜ LABSİS’in geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARÜ LABSİS hakkında detaylı bilgiye http://labsis.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin