Yaşlı çiftin evi taşlandı, park halindeki otomobili kundaklandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşlı çiftin evi taşlandı, park halindeki otomobili kundaklandı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yaşlı çiftin otomobili uyudukları sırada kundaklandı, evlerinin taşlandı. Sesleri duyunca uyanan çift büyük korku yaşadıklarını söyledi.
Olay, 12 Eylül’de Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Yukarı Karaca Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahallede yaşayan Necmettin(70) ve Zehra(65) Siriş, gece uyurken evlerinin camı taş atılarak kırıldı. Sesi duyunca uyanan çift korku ile dışarı çıktı. Çift, park halindeki otomobillerinin ateşe verildiğini ve camlarının kırıldığını gördü. Kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalışan çift durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale ile otomobildeki yangın söndürüldü. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunan çift, otomobilin kırılan camlarını ve yanan tavanını tamir ettirdi. Yaşanan olayla ilgili konuşan çift, tekrar aynı olayın yaşanmasından korktuklarını söyledi.
“Aracın benzin deposuna alevlerin ulaşmasına çok az kalmıştı”
Necmettin Siriş, büyük korku yaşadıklarını belirterek, “Sabah namaz kıldım. Daha sonra tekrar uyumak için yatağa girdim. Saat 05.00 sıralarında bir ses geldi. Sesi duyunca yataktan fırladık. ’Kim o’ diye bağırdık, kimse yoktu. El feneri ile dışarı çıktım. Aracın üzerindeki brandanın yandığını gördüm. Aracın camları kırılmıştı. Aracın benzin deposuna alevlerin ulaşmasına çok az kalmıştı. Mazallah bomba gibi patlardı” dedi.
“Yapanın bulunmasını istiyoruz”
Olayı gerçekleştiren şahsın yakalanmasını isteyen Zehra Siriş ise, “Sesleri duyunca hemen uyandık. Eşim dışarı çıktı. Ben korkuyla çıkamadım, biraz bekledikten sonra çıktım. Arabanın üzeri yanmıştı. Branda da erimişti. Biz yapanın bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ddd
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Nisan, 2026 15:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse: Esnaf turizm bilincinden uzak, sadece günü kurtarıyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Antalya’da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından düzenlenen 4. TÜRSAB Turizm Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Safranbolu’daki turizm yapısı ve esnaf yaklaşımına yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Köse, kentteki esnafın turizm bilincinin yeterli düzeyde olmadığını ifade ederek, “Şehirde esnaf sanki öyle özel bir kentte turizm yapıyor gibi değil. Bence turizmci bile değil. Tarihi binalarda konak, restoran işletiyorlar ama turizmle zerre alakaları yok” dedi.

Konuşmasında turizmde nicelikten ziyade niteliğin önemli olduğunu vurgulayan Köse, “Bizim derdimiz gelen turistin sayısı değil, niteliği çok kıymetli” ifadelerini kullanarak, daha butik ve seçkin grupları hedeflediklerini belirtti.

Safranbolu’ya yılda 1,5 milyon turist geldiğine dair söylemlerin gerçeği tam yansıtmadığını dile getiren Köse, kentte yaklaşık 4 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve günübirlik ziyaretlerle bu sayılara ulaşılabileceğini söyledi. Köse, “Ama derdimiz sayılar olmamalı. Sayılardan daha öte nitelikli ve alım gücü yüksek kesim olmalı” diye konuştu.

Tarihi kentlerde kitle turizminin uygun olmadığını ifade eden Köse, “Bizim gibi tarihi kentler kitle turizmini kaldıracak kentler değil. Çok fazla yükü var. Küçük ve butik grupların gelmesi bizim için daha iyi” dedi.

Tanıtım çalışmalarının bu doğrultuda sürdüğünü belirten Köse, belediye olarak Turizm İşletmecileri Derneği ile birlikte Safranbolu’nun tanıtımı için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Ancak altyapı, hizmet ve ürün kalitesinde eksiklikler olduğunu da vurgulayarak, “Siz kent olarak hazır değilseniz, istediğiniz kadar nitelikli turist gelsin bir kez gelir, bir daha gelmez” ifadelerini kullandı.

Kültürel mirasın korunması konusunda da eksiklikler bulunduğunu söyleyen Köse, esnafa yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Şehirde esnaf sanki öyle özel bir kentte turizm yapıyor gibi değil bence turizmci bile değil. İnsanlar, tarihi binalarda konak işletiyor, restoran işletiyor ya da taksicilik yapıyorlar ama turizmle zerre alakaları yok. Gelen misafirlere nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyorlar. Ya da elindeki eseri nasıl gelen misafirlere daha iyi nasıl pazarlarım kafası yok. O sadece para kazanmak ve günü kurtarmak derdinde.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin