Reklam
Reklam
yasli cifti dolandiran sahte jandarmalar polisten kacamadi 8l8tOcbL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Yaşlı çifti dolandıran ’sahte jandarmalar’ polisten kaçamadı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendilerini ’jandarma’ olarak tanıtıp yaşlı çifti yaklaşık 41 bin lira dolandıran 2 şahıs, polis takımları tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye nazaran, Daday ilçesinde yaşayan yaşlı çiftin meskenine giden iki dolandırıcı, kendilerini jandarma çalışanı olarak tanıttı. Yaşlı çifti ’adınız soruşturmaya karıştı’ diyerek ağlarına düşüren dolandırıcılar, meskenlerinde bulunan ziynet eşyalarını kendilerine vermelerini istedi. Dolandırıcılara kanan çift, 41 bin 780 lira pahasındaki altınları teslim etti. Dolandırıcılar kayıplara karışırken, bir mühlet sonra dolandırıldıklarını anlayan çift, Daday İlçe Emniyet Amirliği’nden yardım istedi.

Polis takımları tarafından kimlikleri tespit edilen iki dolandırıcı, düzenlenen operasyonla yakalandı. Ele geçirilen altınlar ise yaşlı ikili teslim edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
341
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Mayıs, 2026 13:25 tarihinde yayınlandı
0

Yenice ADEM’de evlilik öncesi eğitim semineri

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Yenice Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.

Seminer kapsamında kursiyerlere; aile içi iletişim, evlilikte sağlık ve aile hukuku konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimde sağlıklı iletişimin evlilik üzerindeki etkileri, eşler arası anlayış ve empati, evlilik sürecinde fiziksel ve ruhsal sağlığın korunması ile eşlerin hak ve sorumluluklarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.

Sosyal Hizmet Personeli Esra Yavuz tarafından verilen eğitimde, katılımcıların soruları da yanıtlandı. Seminerde, evlilik öncesinde bilinçlenmenin sağlıklı aile yapısının oluşmasındaki önemine dikkat çekildi.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, aile yapısının güçlendirilmesi ve evlilik öncesi eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla benzer çalışmaların il genelinde devam edeceğini bildirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin