Hüseyin. Ozdemir
•Başkanım sizi tebrik ederim


AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yasin Aydın, Haftaya Esnaf Dualarıyla Başlamaya Devam Ediyor
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yasin Aydın, her hafta pazartesi sabahları düzenlenen geleneksel esnaf dualarına katılmaya devam ediyor. Esnafların bereket duasına iştirak eden Aydın, hem dua ediyor hem de esnaflardan dua alıyor.
Başkan Yasin Aydın, haftanın ilk günü esnaf ziyaretlerinde bulunarak onların sorunlarını yerinde dinliyor ve çözüm üretmek için çalışmalara başlıyor. Son olarak Tarihi Çarşı İzzet Paşa Camii önünde düzenlenen duaya katılan Başkan Aydın, Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner ve beraberindeki esnafla bir araya geldi.
PTT Şubesi Yeniden Açıldı
Ziyaret sırasında esnaflar, çarşı bölgesine hizmet veren PTT şubesinin kapatılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Esnaflar, Başkan Aydın’dan PTT şubesinin kapatılmamasını ve hizmet vermeye devam etmesini talep etti.
Başkan Yasin Aydın, hızla harekete geçerek Milletvekilleri ve PTT Baş Müdürü Ahmet Karagöz ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin sonucunda, 3 gün gibi kısa bir sürede PTT Çarşı Şubesi yeniden açıldı.
Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner ve çarşı esnafı, sorunlarını dinleyip hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduğu için Başkan Aydın’a teşekkür etti.
Başkan Yasin Aydın’ın esnafla kurduğu güçlü iletişim ve hızlı çözüm üretme becerisi, Safranbolu’da takdirle karşılanıyor.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.
Hüseyin. Ozdemir
•Başkanım sizi tebrik ederim