Yaşar: “Ziyaret Siyasetini Bırak, İcraata Geç” - Karabük Haber Postası
677e3f7c87a3e
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
08 Ocak, 2025 12:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Ziyaret Siyasetini Bırak, İcraata Geç”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Ovacık Devlet Hastanesi inşaatının tekrar ihale edilerek çalışmaların başlamasının, CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın çabalarıyla gerçekleştiğini belirttiği açıklamasının ardından, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, “CHP algı peşinde” diyerek bir açıklama yaptı.

Salt’ın bu açıklamasına yanıt veren Yaşar, Salt’ı  ziyaret siyasetini bir kenara koyarak, Karabük için icraat siyasetine davet etti.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Ovacık Devlet Hastanesi inşaatının yeniden ihale edilerek çalışmaların başlamasında, CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın etkili muhalefet çalışmalarının büyük payı olduğunu vurguladı. Yaşar, bu açıklamasının ardından AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın “CHP algı peşinde” şeklindeki eleştirilerine sert yanıt verdi.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar yaptığı açıklamada; “Ovacık Devlet Hastanesi inşaatının tekrar ihale edilerek inşaat çalışmalarının yeniden başlayacak olması, Karabük Milletvekilimiz Cevdet Akay’ın yaptığı etkili muhalefet sayesinde olduğu yadsınamaz bir gerçekliktir.

Milletvekilimizin konuya dikkat çekmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakan’ına ve bakanlığına  konuyu defalarca kez aktarması, TBMM Genel Kurulu’nda dile getirmesiyle birlikte konunun ulusal basına taşınması, Ovacık ilçemizdeki bu önemli eksikliğin görülmesine sebep olmuş ve konu nihayetinde çözüme kavuşmuştur” dedi.

Yaşar, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirterek, AK Parti Karabük İl Başkanı Salt’ın bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ve açıklamaları çarpıttığını ifade etti.

“DEMAGOJİ SİYASETİNE KARNIMIZ TOK”

AKP’ İl Başkanının  yaptıkları açıklamayı dikkatli okumadığını  ve 22 yıldır yaptıkları demagoji siyasetini sürdürmeyi seçtiğini ifade eden Yaşar,  Sayın Salt iktidar ve muhalefet kavramlarını karıştırmaktadır. Muhalefetin görevi sorunları ve tespitleri dile getirmek, iktidarın görevi ise bu sorunları ve tespitlere çözüm üretmektir.  Ülkenin kurucu ve kurtarıcı partisi olarak hizmetin ne demek olduğunu bilmekte, bunun için de canla başla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  Milletvekilimiz Cevdet Akay’ın yaptığı çalışmalar da diğer vekillerimizin yaptığı çalışmalar TBMM’nin internet sitesinden takibi yapılırsa anlayacaksınız.

Sayın Milletvekilimizin ne yaptığını görmek istiyorsa TBMM’nin internet sitesini incelemesini ve ulusal medyayı takibini  tavsiye ederim. Ayrıca ilimizin gururu olan Milletvekilimizin Cevdet Akay’ın seçildiği ilk günden bu yana yaptığı çalışmalar Karabüklü hemşehrilerimiz tarafından takdirle karşılanmaktadır. Bunu öğrenmek için Sayın Salt’ın sokağa çıkması yeterlidir. 

Karabüklü hemşehrilerimizin son seçimlerde bizlere verdiği görevi sonuna kadar yerine getirecek, muhalefet olarak yapılan yanlışları söylemeye; yanlışların düzeltilmesi için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KAMU ZARARI ELEŞTİRİSİ

CHP İl Başkanı Yaşar, AK Parti iktidarına yönelik sert eleştirilerde bulunarak, Ovacık Devlet Hastanesi ve Eskipazar Devlet Hastanesi’ndeki kamu zararına dikkat çekti.

Yaşar, “Ovacık Devlet Hastanesi 2020 yılında 9 milyon 974 bin liraya ihale edilmiş ve hastane inşaatının temeli dört yıldır atıl olarak bekletilmektedir. Dört yılın sonunda, 9 milyon liralık inşaatın 84 milyon 828 bin liraya mal edilmesi nasıl başarı olarak görülmektedir? Bu durum büyük bir kamu zararı doğurmuştur. Bu kamu zararının hesabını Karabüklü hemşehrilerimize nasıl vereceksiniz?

Peki, yanlış yer seçiminden dolayı 12 milyon liranın toprağa gömüldüğü Eskipazar Devlet Hastanesi’ndeki kamu zararını hesabını Karabüklü hemşehrilerimize nasıl vereceksiniz? Ayrıca, Eskipazar Devlet Hastanesi’nde yapılacak olan güçlendirme çalışmasının hastane maliyetinin çok üzerinde bir rakam tuttuğu, bundan dolayı da Sağlık Bakanlığı’nın hastanenin güçlendirmesine sıcak bakmadığı bilinmektedir.

Ayrıca, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonucu atanan doktorlarımız sizlerin bir başarısı değil, Sağlık Bakanlığı’nın atama takvimi doğrultusunda ilimize yaptığı zorunlu atamalar dır. Yanlış mı?

AKP İl Başkanı nazarında AKP yandaşları bilmelidir ki Karabüklü hemşehrilerimizin demagoji ve hamaset siyasetine karnı tok. Çünkü yarım bırakılan yatırımlar gözlerinin önünde heba olmakta, yapılmayan yatırımlar da Karabük’ümüzü bölge illerimizin gerisinde bırakmaktadır. Sayın Salt öncelikle yatırım programını önüne alarak bütçeden Karabük’ümüze aktarılan tutarları incelesin. Sonuçta , Sayın Salt’ı “ziyaret” siyasetini bir kenara koyarak Karabük için “icraat” siyasetine davet ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cakir trabzonsporu elersek avrupaya gitmek icin 2 macimiz kaliyor kgAsDRXC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çakır: “Trabzonspor’u elersek Avrupa’ya gitmek için 2 maçımız kalıyor”

Samsunspor Basın Sözcüsü ve İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, Trabzonspor’u elemeleri halinde Avrupa’ya gitmek için önlerinde 2 maç kalacağını söyledi.

Samsunspor Basın Sözcüsü ve İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, 23 Nisan Perşembe günü Samsun’da Trabzonspor ile oynanacak Türkiye Kupası çeyrek final maçı öncesi Nuri Asan Tesisleri’nde basın açıklamasında bulundu. Bu sezon mücadele ettikleri Avrupa kupalarına gelecek sezon da katılmak için en kısa yolun Türkiye Kupası olduğunu ifade eden Çakır, Trabzonspor maçının önemine değinerek taraftarları maça davet etti.

“Trabzonspor’u elersek Avrupa’ya gitmek için 2 maçımız kalıyor”

Trabzonspor maçının Avrupa kupaları için çok önemli olduğunu dile getiren Suat Çakır, “Taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var. Çünkü bu sene gittiğimiz Avrupa’daki heyecanı tekrar yaşamak için en kısa yol Türkiye Kupası görünüyor. Bunu da Trabzonspor maçını kazanıp, yarı finalde Galatasaray ya da Gençlerbirliği kim olursa o mücadele ile devam ettireceğiz. Buna takımdaki herkes inanıyor. Perşembe günü Trabzonspor maçında turu geçen tarafın biz olacağına canıgönülden inanıyoruz. Bu nedenle taraftarlarımızdan bize destek vermelerini istiyoruz. Trabzonspor maçını geçersek Avrupa’ya gitmek için 2 maç kalıyor. Bu maçı içeride oynuyoruz. Sakat olarak da Jaures Assoumou ve Celil Yüksek sezonu kapattı diyebiliriz” dedi.

“Hocamıza dokunma nedeniyle 3 maç ceza verdiler”

Kırmızı kart cezası nedeniyle Teknik Direktör Thorsten Fink’e verilen 3 maç cezanın ağır olduğunu ifade eden Suat Çakır, “Hocamız Thorsten Fink’e 3 maç ceza verdiler. Dokunmaya 3 maç. Federasyonun ne yapmaya çalıştığına herkes şaşırdı. Bütün takımlar hakemlerden ve federasyondan şikayetçi. Tahkimden de ret geldi. 2 maçtır takımın başında değil, Trabzonspor maçında da takımın başında olamayacak. Hocamız cezalıyken 2’de 2 yaptık. Hocamız locadan seyrederken inşallah Trabzonspor’u da yenip 3’te 3 yaparız” diye konuştu.

“Lig 5.’liğini son maça kadar kovalayacağız”

Avrupa’ya gitmenin başka bir yolu olan lig 5.’liği için de sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Çakır, “Bu sezon 47 resmi maç oynadık. Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte Samsunspor bu kadar maç yaptı. Ligde 5.’lik hedefimiz vardı. 2 takımdan da 6 puan gerideyiz ancak Göztepe ve Başakşehir ile maçımız var. Onları yendiğimiz zaman puan farkları 3’e düşüyor. Neden olmasın? O da bir umut. Kupadaki Trabzonspor ve sonrasında ligde Alanyaspor maçını kazanıp o hedeflerimizi de devam ettirmek istiyoruz. Olmayacak işler değil. 2 hafta önce lig 5.’liği çok zor değil demiştim. Taraftar bizim için büyük güç. Beşiktaş’ı yendiğimiz maçta taraftarın gücünü herkes gördü. 5.’lik hedefini de son maça kadar kovalayacağız. Ligde kalan 4 maçı da kazanmak istiyoruz. Büyük takım, küçük takım fark etmez, herkesi yenmek için oynayacağız” şeklinde konuştu.

“Samsunspor bu sezon başarılıdır”

Sezon boyunca aldıkları sonuçlar nedeniyle başarılı bir süreç geçirdiklerini vurgulayan Suat Çakır, “Sezon içerisinde Emre Kılınç, Afonso Souza, Olivier Ntcham, Lubo Satka, Tanguy Coulibaly ve Jaures Assoumou sezon içerisinde uzun süreli sakatlıklar yaşadılar. Bunlar direkt ilk 11 oyuncuları olduğundan performansımız sakatlıklara bağlı olarak düşüş gösterdi. Şu anda ligde 7’nciyiz. Avrupa Kupası’nda başarı yakaladık. Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkmak istiyoruz. Bence Samsunspor başarılıdır ama daha da başarılı olmalıdır. Bunun için de desteğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Son Trabzonspor maçında korkak oynadık, bu sefer farklı olacak”

Şubat ayında kendi sahalarında oynadıkları ve 3-0 kaybettikleri Trabzonspor maçı ile Perşembe günü oynayacakları maçın çok farklı olacağına değinen Çakır, “Trabzonspor bu ligin iyi takımlarından bir tanesi. Hâlâ şampiyonluğa oynamasından da bu belli. Ama biz aynı değiliz. Takımımızdaki eksikler geri döndü. Ligde yenildiğimiz maçtan sonra hoca değişikliği yaptık. Başkanımız aslında o maçın ardından Thomas Reis’i gönderecekti. O maçta korkak oynadık, gerçek bu. Bu maç ise öyle olmayacaktır. Bu Trabzonspor maçı da Thomas Reis’in ilk geldiği sene gibi Thorsten Fink’in çok başarılı olacağı bir maç olacaktır” açıklamasında bulundu.

“Beşiktaş ve diğer takımların Avrupa’da 5 senede kazandırdığı ülke puanını 1 sezonda kazandık”

Ülke puanına birçok takımdan daha fazla katkı sağladıklarına da değinen Çakır, ayrıca şunları söyledi:

“Sezon boyunca yurt içi, yurt dışı birçok deplasmana gittik. Bu zamana kadar iyi geldik. Ülkemize birçok takımdan fazla puan kazandırdık. Beşiktaş ve diğer takımların 5 senede kazandırdığı ülke puanını biz 1 senede kazandırmışız. Bizim adımıza büyük bir gurur oldu. Bu sene de Avrupa kupalarına gitmeyi çok istiyoruz. Çok değişik bir heyecan kattı bize. Kulübün ufku açıldı. Bunlar güzel şeyler. Ülkemizi ve şehrimizi tanıttık. Bu sene de yine bu başarıyı gösterebiliriz diye düşünüyorum.”

Samsunspor ile Trabzonspor, tek maç eleme usulü ile oynanacak Türkiye Kupası Çeyrek Finali mücadelesinde 23 Nisan Perşembe günü saat 18.45’te 19 Mayıs Stadyumu’nda birbirlerine rakip olacaklar.

Bizi sosyal medyadan takip edin