Yaşar: “Ziyaret Siyasetini Bırak, İcraata Geç” - Karabük Haber Postası
677e3f7c87a3e
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
08 Ocak, 2025 12:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Ziyaret Siyasetini Bırak, İcraata Geç”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Ovacık Devlet Hastanesi inşaatının tekrar ihale edilerek çalışmaların başlamasının, CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın çabalarıyla gerçekleştiğini belirttiği açıklamasının ardından, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, “CHP algı peşinde” diyerek bir açıklama yaptı.

Salt’ın bu açıklamasına yanıt veren Yaşar, Salt’ı  ziyaret siyasetini bir kenara koyarak, Karabük için icraat siyasetine davet etti.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Ovacık Devlet Hastanesi inşaatının yeniden ihale edilerek çalışmaların başlamasında, CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın etkili muhalefet çalışmalarının büyük payı olduğunu vurguladı. Yaşar, bu açıklamasının ardından AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın “CHP algı peşinde” şeklindeki eleştirilerine sert yanıt verdi.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar yaptığı açıklamada; “Ovacık Devlet Hastanesi inşaatının tekrar ihale edilerek inşaat çalışmalarının yeniden başlayacak olması, Karabük Milletvekilimiz Cevdet Akay’ın yaptığı etkili muhalefet sayesinde olduğu yadsınamaz bir gerçekliktir.

Milletvekilimizin konuya dikkat çekmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakan’ına ve bakanlığına  konuyu defalarca kez aktarması, TBMM Genel Kurulu’nda dile getirmesiyle birlikte konunun ulusal basına taşınması, Ovacık ilçemizdeki bu önemli eksikliğin görülmesine sebep olmuş ve konu nihayetinde çözüme kavuşmuştur” dedi.

Yaşar, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirterek, AK Parti Karabük İl Başkanı Salt’ın bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ve açıklamaları çarpıttığını ifade etti.

“DEMAGOJİ SİYASETİNE KARNIMIZ TOK”

AKP’ İl Başkanının  yaptıkları açıklamayı dikkatli okumadığını  ve 22 yıldır yaptıkları demagoji siyasetini sürdürmeyi seçtiğini ifade eden Yaşar,  Sayın Salt iktidar ve muhalefet kavramlarını karıştırmaktadır. Muhalefetin görevi sorunları ve tespitleri dile getirmek, iktidarın görevi ise bu sorunları ve tespitlere çözüm üretmektir.  Ülkenin kurucu ve kurtarıcı partisi olarak hizmetin ne demek olduğunu bilmekte, bunun için de canla başla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  Milletvekilimiz Cevdet Akay’ın yaptığı çalışmalar da diğer vekillerimizin yaptığı çalışmalar TBMM’nin internet sitesinden takibi yapılırsa anlayacaksınız.

Sayın Milletvekilimizin ne yaptığını görmek istiyorsa TBMM’nin internet sitesini incelemesini ve ulusal medyayı takibini  tavsiye ederim. Ayrıca ilimizin gururu olan Milletvekilimizin Cevdet Akay’ın seçildiği ilk günden bu yana yaptığı çalışmalar Karabüklü hemşehrilerimiz tarafından takdirle karşılanmaktadır. Bunu öğrenmek için Sayın Salt’ın sokağa çıkması yeterlidir. 

Karabüklü hemşehrilerimizin son seçimlerde bizlere verdiği görevi sonuna kadar yerine getirecek, muhalefet olarak yapılan yanlışları söylemeye; yanlışların düzeltilmesi için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KAMU ZARARI ELEŞTİRİSİ

CHP İl Başkanı Yaşar, AK Parti iktidarına yönelik sert eleştirilerde bulunarak, Ovacık Devlet Hastanesi ve Eskipazar Devlet Hastanesi’ndeki kamu zararına dikkat çekti.

Yaşar, “Ovacık Devlet Hastanesi 2020 yılında 9 milyon 974 bin liraya ihale edilmiş ve hastane inşaatının temeli dört yıldır atıl olarak bekletilmektedir. Dört yılın sonunda, 9 milyon liralık inşaatın 84 milyon 828 bin liraya mal edilmesi nasıl başarı olarak görülmektedir? Bu durum büyük bir kamu zararı doğurmuştur. Bu kamu zararının hesabını Karabüklü hemşehrilerimize nasıl vereceksiniz?

Peki, yanlış yer seçiminden dolayı 12 milyon liranın toprağa gömüldüğü Eskipazar Devlet Hastanesi’ndeki kamu zararını hesabını Karabüklü hemşehrilerimize nasıl vereceksiniz? Ayrıca, Eskipazar Devlet Hastanesi’nde yapılacak olan güçlendirme çalışmasının hastane maliyetinin çok üzerinde bir rakam tuttuğu, bundan dolayı da Sağlık Bakanlığı’nın hastanenin güçlendirmesine sıcak bakmadığı bilinmektedir.

Ayrıca, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonucu atanan doktorlarımız sizlerin bir başarısı değil, Sağlık Bakanlığı’nın atama takvimi doğrultusunda ilimize yaptığı zorunlu atamalar dır. Yanlış mı?

AKP İl Başkanı nazarında AKP yandaşları bilmelidir ki Karabüklü hemşehrilerimizin demagoji ve hamaset siyasetine karnı tok. Çünkü yarım bırakılan yatırımlar gözlerinin önünde heba olmakta, yapılmayan yatırımlar da Karabük’ümüzü bölge illerimizin gerisinde bırakmaktadır. Sayın Salt öncelikle yatırım programını önüne alarak bütçeden Karabük’ümüze aktarılan tutarları incelesin. Sonuçta , Sayın Salt’ı “ziyaret” siyasetini bir kenara koyarak Karabük için “icraat” siyasetine davet ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbulu ogrenciler cam adam belgeseliyle cifte final elde etti Chky67v3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü öğrenciler “Cam Adam” belgeseliyle çifte final elde etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Cam Adam” belgeseli iki festivalde finale yükseldi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan belgesel, TAYF Kısa Film Festivali ve Narfest Kısa Film Festivali’nde finale kalarak çifte başarı elde etti.

Belgesel, Adana’da yaşayan ve “cam kemik hastalığı” olarak bilinen Osteogenezis Imperfekta ile mücadele eden Zekeriya Ünal’ın yaşam öyküsünü konu alıyor. Yapım, zorlu sağlık şartlarına rağmen hayata tutunan bir bireyin azim dolu mücadelesini beyaz perdeye taşıyor.

Belgeselin yönetmenliğini Ahmet Hakan Kurt üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Yusuf Karaaslan yaptı. Proje ekibinde Kerim Demirtaş, Tolga Yüksel ve Tunahan Mirza Gülen yer aldı. Akademik danışmanlığını ise Burak Türten yürüttü.

Festival seçkilerinde yer alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşan “Cam Adam”, toplumsal farkındalık oluştururken içeriğiyle de dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin