"Yaşar; Beyaz Sayfa Açtım, Kirlettiler" - Karabük Haber Postası
VE jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
30 Nisan, 2024 15:48 tarihinde yayınlandı
0
0

“Yaşar; Beyaz Sayfa Açtım, Kirlettiler”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, üstü kapalı olarak partinin eski yöneticilerini eleştirdi.

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar Parti İl Başkanlığında Parti Yöneticileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 31 Mart Yerel seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantı sonrası Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İl Başkanı Vedat Yaşar, Bayram Karadağ’ın kendi adayları olmadığını belirtirken, “Kendi adayımız Genel Merkez tarafından gösterilip seçimi kaybetseydi gereğini yapardık” dedi.

Mahallecilik, kişisel menfaatler, çıkarlar ve zayıf particilik nedenlerinden dolayı, çok kimsenin temiz ve dürüst diye adlandırdığı adaylarıyla  bekledikleri başarıyı elde edemediklerini ifade eden Yaşar, Üstü kapalı olarak partinin geçmiş yöneticilerini de eleştirdi. İl Başkanı Vedat Yaşar, “Seçimler yapılmadan öncesi bizleri görevden aldınız. Yerel medya Ortamında tartışılmasına müsaade ettiniz. neden? Çünkü kazanamamamız üzerine algı oluşturdunuz. Sizler nasıl partilisiniz. Dayattırıyosunuz sonrasında da timsah göz yaşlarını seçimden önce dökmeye başlıyorsunuz” dedi.

İl Başkanı olduğunda beyaz bir sayfa açtığını ve bunun kirlenmemesi için her şeyi yapabileceğini söylediğini hatırlatan Yaşar, “Ancak bu sayfa şahsi çıkarlar, kirli siyaset. Partimiz ve bölge menfaatlerinden çok kişisel menfaatlerin ön plana çıkartılması neticesinde daha ilk günden ve sonrasın da sürekli lekelendi. ben bu sayfayı yırtıyorum  yapılan bu seçimleri partimiz açısından Karabük için milat olmasını diliyor, genel başkanımız sn. Özgür önderliğinde ve partimiz ilkeleri doğrultusunda yeni bir sayfa açmak istiyorum” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Biliyorsunuz bundan 1 ay önce yerel yönetim seçimlerini yaptık. O zamandan bugüne kadar sizlerle bu şekilde bir araya gelememiştik.

Bugün burada seçimleri ,öncesini ve sonrasını yaşadıklarımızı ve önümüzdeki dönemi değerlendirmek istiyorum. Evet, seçimlerden partimiz olarak Türkiye genelinde başarı elde edimli.;409 belediyeyi, yani toplam Türkiye nüfusunun üçte ikisini ekonomik faaliyetin dörtte üçünün yönetileceği bir kazanım sağlanarak, Türkiye haritasının büyük bir bölümü kırmızıya boyanmıştır. Bu sonuçlar bizleri büyük bir mutluluğa erdirmiştir. Genel başkanımız Sn. Özgür Özel nezdinde tüm partililerimizi ve kazanan başkanlarımızı, kutluyor ve başarılar diliyorum. Emek harcayan fakat kazanamayan partililerimize de verdikleri emek ve mücadele için teşekkür ediyorum.

Karabük’ümüz de belediye başkanlığı ve il genel meclisi bağlamında Safranbolu ilçemiz dışında kazanım sağlayamadık. Öncelikli olarak kazanmak için çaba sarf eden tüm örgütümüze saygılarımı sunuyorum. Safranbolu ilçemizde partimize duydukları güven ve inançtan dolayı şükranlarımı arz ediyorum.

Safranbolu belediyemizde daha önceki dönemden gelen sosyal belediyecilik, çalışma ve hizmet performansı bu seçimlerde net bir şekilde kendisini göstermiştir.

Bu başarıdan ötürü başta belediye başkanımız Sn. Elif Köse olmak üzere  Safranbolu kadın ve gençlik kollarımıza, üyelerimize ve katkı sağlayanlara ayrıca tüm Safranbolu halkına teşekkür ediyoruz.

Seçimlerde merkez ilçemiz başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de kazanmak için çok çaba harcandı.

merkez ilçemizde çok çaba gösterilmesine; bizlerin daha önce belirtmesine rağmen genel merkezimizin göstermiş olduğu aday arkadaşımızla meydanlara çıktık. Olmadı. merkez ilçe örgütümüz ve adayımız büyük çabalar harcadı ev,ev, gece gündüz sahalarda olmuştuk. Burada çok büyük umutlarla seçime girdik, kazanamadık. Sonrası yapılan araştırmalarda mahallecilik, kişisel menfaatler, çıkarlar ve zayıf particilik nedenlerinden dolayı, çok kimsenin temiz ve dürüst diye adlandırdığı adayımızla maalesef beklediğimiz başarıyı elde edemedik. Büyük hüsran yaşadık. Keza Ovacık ve Eflani  ilçelerimizde de aynı sonuçla karşılaştık. Arkadaşlar, seçimler geride kaldı ancak seçimler öncesinden başlamak üzere ve yine seçimlerden bu yana yönetim ve yöneticilerimiz hakkında basın ve sosyal medya aracılığıyla haklı veya haksız eleştiriler yapılmaktadır. Bizler bunların tamamını görmekte ancak sabır ve hoşgörü ile karşılamaktayız.

Merkezde büyük bir başarı elde edebilirdik. Bizler genel merkezimizin vermiş olduğu karara saygı duymak zorundaydık ve duyduk.

Arkadaşlar kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Ben burada genel başkanımız Sn Özgür Özel’i temsil ediyorum. Şu an itibariyle ulu önderimiz ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ve daha sonraki genel başkanlarımızın ve şimdiki genel’ başkanımız sn .Özgür Özel’i Karabük’teki, koltuğunda oturan Seçimle  gelen başkanıyım. Dediğim gibi bizi sevmeyebilir, yetersiz bulabilirsiniz. Ama sizlere karşı önyargısı olmayan ,saygı ve hoşgörüyü ön planda tutan yönetim anlayışına saygısızlık hoş değildir. Dün olduğu gibi günde, yarın da bu koltuklara oturan her başkana saygılı olunması gerekmektedir.Partililerimizin sayesinde oturmuşlar, oturmakta ve oturacaklardır. Fakat aile içi problemlerimizin çözümlerini başka mecralarda aramak disiplinsizliktir bu da yapılan en büyük yanlıştır. Seçimler yapılmadan öncesi bizleri görevden aldınız. yerel medya Ortamında tartışılmasına müsaade ettiniz. neden?

Çünkü kazanamamamız üzerine algı oluşturdunuz. Sizler nasıl partilisiniz. Dayattırıyosunuz sonrasında da timsah göz yaşlarını seçimden önce dökmeye başlıyorsunuz. Bakın; bizler bu tür siyasete çekilmek istesek de,  yapmayacağız. Bu böyle biline. Zamanı geldiğinde ne gerekiyorsa o yapılır.

Bizler tüm anlattığım konularla ilgili, geniş katılımlı ilçe ve il danışma kurulu toplantılarımızı en kısa sürede raporluyoruz. Genel merkezimizden gelen talimat doğrultusunda raporlanıp yine genel merkeze göndereceğiz.

Daha sonrada genel başkanımız Sn. Özgür Özel önderliğin de iktidar yolculuğumuza güvenli bir şekilde devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin