Haber Merkezi tarafından
08 Nisan, 2025 13:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yaşar: “AKP, Demokrasi Tramvayından İnmiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt'ın “Cunta arayanlar, Milletin değil, darbe bildirilerinin arkasında hizaya girenlere baksın.” ifadeleri ile yaptığı açıklamaya cevap verdi.  Yaşar, AK Parti İl Başkanı Ferhat  Salt’ın partisi ve Genel Başkanı hakkında yaptığı açıklamaların "içi boş cümlelerden ibaret" olduğunu belirterek kamuoyuna önemli mesajlar verdi.

“MUTFAKTAKİ YANGINA ÇÖZÜM ÜRETMEK YERİNE İTHAMLARLA GÜNDEM SAPTIRIYORLAR”

Vedat Yaşar, açıklamasında Ferhat Salt’ın halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmek yerine, sürekli olarak CHP ve Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik ithamlarda bulunduğunu ifade etti. “Mutfaktaki yangının nasıl söndürüleceği, mağdur gençler ile emeklilerin durumlarının nasıl iyileştirileceği, hastanelerdeki sıra alma sorunları ve yetersizlikler hakkında açıklama yapması beklenirken; Ferhat Salt temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyduğu içi boş cümlelerle gerçekleri çarpıtmaya devam ediyor.” dedi.

“TARİHİMİZ BU GİBİ SİYASİLERLE DOLUDUR”

CHP’nin 102 yıllık köklü tarihine dikkat çeken Yaşar, AKP’nin 23 yıllık iktidarına kıyasla partilerinin pek çok zorluğu geride bıraktığını vurguladı. “Gerek emperyalist güçlerin, gerekse yerli işbirlikçilerinin nice saldırı ve kumpaslarına karşı direndik. 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de ve 15 Temmuz’da da hep darbelerin karşısında milletimizin yanında yer aldık.” şeklinde konuştu.

“FETÖ ARTIKLARI ŞİMDİ GENÇLERİMİZE VE BELEDİYELERİMİZE SALDIRIYOR”

Açıklamasında FETÖ’nün yargı ayağının geçmişte yaptığı uygulamaların benzerlerinin bugün hala sürdüğünü belirten Yaşar, “Atatürkçü subayların, gazetecilerin, aydınların hayatlarını çalan FETÖ’nün yöntemleri bugün gençlerimize, partimize, belediye başkanlarımıza ve Cumhurbaşkanı adayımıza uygulanıyor.” ifadelerini kullandı.

“AKP, DEMOKRASİ TRAMVAYINDAN İNMİŞTİR”

CHP Karabük İl Başkanı, yargının güvenilmez hale gelmesinin tek sorumlusunun AKP iktidarının yargıyı siyasallaştıran yaklaşımı olduğunu ifade etti. “Demokrasiyi araç olarak gören AKP, 19 Mart’ta milletin iradesini gasp ederek demokrasi tramvayından indiğini bir kez daha göstermiştir.” dedi ve şu soruyu yöneltti: “Bu yapılanların darbecilerden ne farkı var?”

“CESARETİNİZ VARSA GETİRİN SANDIĞI!”

Vedat Yaşar, açıklamasını güçlü bir çağrıyla sonlandırdı:
“Tekrar söylüyoruz ve iktidara sesleniyoruz: Cesaretiniz varsa getirin sandığı! Vatandaşımız size gereken cevabı sandıkta versin!”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İlyas Erbay tarafından
08 Nisan, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU MİKSER’İN DURMAYA NİYETİ YOK !

Trump'ın başta Çin olmak üzere tüm dünyaya dayattığı gümrük vergisi tarifesi ABD li şirketleri yaktı. Misilleme yapan Çin'in ABD mallarına yeni gümrük vergisi getirmesinin ardından ABD borsalarında sert düşüşler yaşandı. DowJones endeksi % 5.5 kayıpla 38 bin seviyelerine kadar geriledi. Bu son 5 yılın en büyük günlük düşüşü.
S&P 500 endeksi de yaklaşık yüzde 6 değer kaybıyla 5 bin puana kadar indi. Bu da son 5 yılın en sert günlük düşüşü.
Nasdaq endeksi de yüzde 5.8 düştü. 15.587 dolara kadar geriledi.

ABD li teknoloji devleri de Trump'ın bir çok ülkeye getirdiği ek gümrük vergileri kararından olumsuz etkilendi. Daha doğrusu Trump'ın bu kararı karşısında Çin'in misillemesi etkili oldu.
İlk gün yüzde 9 düşen Apple hisseleri sonraki gün yüzde 7.3 değer kaybetti. Apple ın tarihinde böyle bir günlük düşüş yok! Bunun en büyük nedeni Çin'e olan imalat bağımlılığı. Yani ucuz malzeme ve ucuz iş gücü için Çin'i tercih etmeleri. Bu arada Tesla da yüzde 10 değer kaybetti.
Yapay zeka çiplerinin en büyük üreticilerinden Nvidia hisseleri yüzde 7.5 oranında geriledi.

Çin'in karşı hamlesi Trump'ı sinirlendirdi. "Bizim sayemizde, bizim vergilerimizle zengin oldular, bu şekilde devam ederlerse, Çin mallarına vergiyi yüzde 50'ye çıkartırım" dedi

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı ( UNCTAD) Trump' ın yeni gümrük tarifeleriyle küresel ticaret sisteminin kritik bir aşamaya girdiğini, bunun başta kırılgan ekonomiler olmak üzere, büyüme, yatırım ve Kalkınma alanlarındaki ilerlemeyi tehdit ettiği uyarısında bulundu.

Trump'ın vergi tarifesi küresel Piyasaların yani sıra ABD iç piyasasını da fena karıştırdı. Buna rağmen sarı kafa harika bir iş çıkardığını düşünüyor. Faiz oranlarını düşürmesi için ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'e çağrıda bulundu. (Onlarda Merkez Bankası Başkanı Ülkenin başkanına aklına yatmayan konularda diklenebiliyor! ) Powell Trump'a olmaz! faizleri düşürmek için erken dedi. Şimdilik restleşiyorlar. Bakalım kimin dediği olacak?

Hani meşhur bir söz var ya "Bir deli kuyuya taş atar 40 akıllı çıkaramazmış"
Geçen haftaki yazımda Türkiye bunu fırsata çevirebilir, çevirmek zorunda demiştim. Bizim ekonomimiz de çok kırılgan! Trump'ın yüksek vergi engeliyle karşılaşan ülkelerden doğan boşluğu dolduramazsak, yani bu tarihi fırsatı değerlendiremezsek vay halimize!

İlyas Erbay

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.