blank
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2025 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yaşar: “AK Parti Karabük’te Eriyor, CHP Oylarını Artırıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı vedat Yaşar, ORC Araştırma’nın açıkladığı anket çalışmasının AK Parti’nin Karabük genelindeki eriyişini gözler önüne serdiğini söyledi.

Başkan Yaşar yaptığı açıklamada; "25-29 Mart 2025 tarihleri arasında yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan ORC Araştırma, Karabük’te yaptığı çalışmanın sonuçlarını açıkladı. Yapılan çalışmaya göre AK Parti %5.87 oranında oy kaybederken CHP %4.0 oranında oylarını arttırdı" dedi.

CHP YÜKELDİ, AK PARTİ ÇAKILDI

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde Karabük’te ipi göğüsleyen AK Parti’nin oy oranındaki sert düşüşün  iktidara olan memnuniyetsizliği gözler önüne serdiğini ifade eden CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, "Açıklanan verilere göre Karabük’te en çok oy kaybeden parti AK Parti olurken, oylarını en çok artıran parti ise CHP oldu" dedi.

"VATANDAŞIMIZIN GÜR SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

ORC Araştırma’nın yaptığı çalışmadaki oy artışını değerlendiren CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, “Vatandaşlarımız bozulan ekonomi, meydana gelen eşitsizlik, adaletsizlik ve hukuksuzluk karşısında yüksek tondan artık sesini yükseltiyor. Vatandaşlarımızın artık montaj videolara da atılan iftiralara da karnı tok. Karabük’ün Meclisteki güçlü ve başarılı sesi, Milletvekilimiz Cevdet Akay’ın yaptığı Ankara'da ve İlimizde ki   başarılı çalışmalar hemşehrilerimiz tarafından takdirle karşılanıyor. Yapılan çalışmadaki artış da bunun göstergesi. Tüm ilçelerimizde  Yaptığımız saha çalışmalarında da bunu görüyor artışın açıklanan verilerden daha da yüksek olduğunu hissediyoruz. CHP Karabük Örgütü olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek, bizlerin sesini kısmaya çalışanlara inat vatandaşlarımızın dertlerine yüksek tondan seslendirmeye ve onların dertlerine derman olmak için mücadelemizi sürdüreceğimizi  herkesin bilmesini isteriz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN, THE 2026 Dünya Üniversite Sıralaması’nda yerini korudu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), bilimsel üretim gücü, akademik niteliği ve memleketler arası görünürlüğüyle global alanda muvaffakiyetini sürdürüyor. Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan "2026 Dünya Üniversite Sıralaması"nda BEUN, geçtiğimiz yıllardaki istikrarlı yükselişini bu yıl da devam ettirerek 1501+ bandındaki yerini korudu.
Bu yıl 115 ülkeden 2.191 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada BEUN; eğitim kalitesi, araştırma ortamı, araştırma tesiri, milletlerarası görünüm ve sanayi kontakları üzere çok boyutlu kriterler doğrultusunda tahlil edildi. Üniversite, Türkiye’deki devlet üniversiteleri ortasında farklı yüzdelik dilimlerde kıymetli muvaffakiyetler elde etti.
BEUN, eğitim alanında 59’uncu, araştırma ortamında 45’inci ve araştırma kalitesindeki 57’nci sıradaki yeri ile akademideki güçlü altyapısı, nitelikli öğretim faaliyetleri, özgün ve tesirli bilimsel çalışmalarıyla öne çıktı. BEUN tıpkı vakitte Memleketler arası görünüm kategorisinde 44’üncü ve sanayi kategorisinde 55’inci sırada yer alarak listedeki muvaffakiyet sırasını korudu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, bu çok kapsamlı kıymetlendirme sonucunda Türkiye’deki devlet üniversiteleri ortasında çeşitli kategorilerde dikkat cazip muvaffakiyetini sürdürüyor.
"Üniversitemizin memleketler arası görünürlüğünü her geçen gün güçlendiriyoruz"
THE 2026 Dünya Üniversite Sıralaması sonuçları akabinde değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, BEUN’un hem bilimsel çalışmaları ortaya koyuşu hem de milletlerarası tesir seviyesiyle akademik dünyada giderek daha görünür hale geldiğini vurgulayarak şu sözleri lisana getirdi:
"Dünyanın en itibarlı sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education’ın 2026 Dünya Üniversite Sıralaması’nda üniversitemizin yerini muvaffakiyetle müdafaası bizler için gurur verici bir gelişmedir. Bu muvaffakiyet, sadece rakamsal bir derece değil; üniversitemizin bilimsel vizyonunun, disiplinler ortası çalışmalarının ve global açılımının somut bir göstergesidir. Akademik takımımızın bilimsel çalışmaları, öğrencilerimizin maksatları ve idari yapımızın takviyesiyle ortaya koyduğumuz bu çaba; amaçlarımıza ne kadar sağlam adımlarla ilerlediğimizin apaçık bir sözüdür. Bu vesileyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere bedelli YÖK ailesine, yükseköğretim sistemimizin memleketler arası görünürlüğünü artırmaya yönelik vizyoner eforları için teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizin giderek artan başarılarında büyük emeği olan değerli akademik ve idari işçimize de gönülden şükranlarımı sunuyorum."
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, THE 2026 sıralamasında yer alan sayılı üniversitelerden biri olarak global ölçekte bilimsel üretimi desteklemeye, milletlerarası araştırma iş birliklerini güçlendirmeye ve nitelikli eğitim ortamını daima geliştirmeye devam ediyor. BEUN bu bağlamda memleketler arası seviyede tahlil odaklı ve yenilikçi akademik projelerle Türkiye’nin bilimsel geleceğine katkı sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin