Zonguldak’ta yasak yolda tehlikeli dönüş yapan sürücülere idari para cezası uygulandı.
Edinilen bilgiye gör 19-21 Ekim tarihleri arasında Gökçebey Kavşağı ile Devrek ilçesi arasında yolda yasak olmasına rağmen tehlikeli şekilde dönüş yapan araçlar denetlendi. Devrek Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri tarafından sivil araç ile yapılan denetimlerde; 20 araç sürücüsüne trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak maddesinden toplam 8 bin 720 TL trafik idari para cezası uygulandı.
Denetimlerin aralıksız süreceği öğrenildi.


Yasak yolda tehlikeli dönüş yapan sürücülere ceza
Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı
Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

